banner565

banner472

banner458

banner457

TEKNOFEST 2024’te toplam 75 milyon TL ödül ve maddi destek

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 75 milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor. Başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

HABER 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 09:20
17056
TEKNOFEST 2024’te toplam 75 milyon TL ödül ve maddi destek

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2024’te Adana’da gerçekleşecek.
TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek, yarışmalara başvurular 20 Şubat’a kadar yapılabilecek.
TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacak.

Savaşan İnsansız Hava Araçları Yarışması
BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (açıköğretim lisesi dahil) ve üniversite öğrencileri ile mezunlar katılabiliyor.
Toplam ödülün 470 bin TL olduğu yarışmada, kritik tasarım raporu aşamasını geçen takımlara malzeme desteği, finalist takımlara ulaşım ve konaklama desteği sağlanıyor. Katılımcılara Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarına teknik gezi, bu gezilerde alanında uzman kişilerle tanışma fırsatı, mesleki bilgi sahibi olma ve kariyer fırsatları sunuluyor.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması
Bilişim Vadisi, BMC ve TÜBİTAK yürütücülüğünde geleceğin otonom sürüş algoritmalarının geliştirilmesi için düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Özgün Araç ve Hazır Araç Kategorisi olmak üzere 2 kategoride düzenleniyor.
Özgün Araç Kategorisinde takımlar A’dan Z’ye bütün araç üretimini ve yazılımını yaparak en iyisi olmak için yarışacak. Hazır Araç Kategorisinde takımlar TEKNOFEST kapsamında sağlanan otonom araç platformlarında yazılımlarını çalıştıracak.
Lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ile mezunların takım olarak katılabildiği yarışmada lise öğrencilerinden oluşan takımlar ile üniversite ve üzeri seviyeden oluşan takımlar aynı kategoride yarışacak.
‘Özgün Araç Kategorisinde” birinciye 200 bin, ikinciye 150 bin, üçüncüye 120 bin TL ödül, ‘Hazır Araç Kategorisinde’ birinciye 150 bin, ikinciye 120 bin, üçüncüye 100 bin TL verilecek.

Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması
CEZERİ, ASELSAN ve TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması’na lise, üniversite öğrencileri ve mezunları takım halinde katılabiliyor. Yarışmada ulaşım araçlarının çevresel farkındalığını yükselten teknolojiler sayesinde uçan arabaların karşılaşabileceği kazaların önlenmesi, algoritmaların gerçek zamanlı izleme ve alt-görüş kamera görüntüleri kullanılarak nesnelerin tespit edilmesi amaçlanıyor. Takımlar için birincilik ödülü 150.000, ikincilik ödülü 120.000, üçüncülük ödülü 100.000 TL olarak belirlendi.

Dikey İnişli Roket Yarışması
TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Soğuk Gaz İtki Sistemi ile tahrik edilen Dikey İnişli Roket Yarışması, Dünya’da ilk olma özelliğine sahip. Ülkemizin gelecek 10 yıldaki teknolojik ilerleme yol haritasında yer alan ‘Roket İtkili İniş Sistemleri’ hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamak ve gençlere farklı disiplinlerde bilgi ve tecrübeye sahip üyelerle takım halinde tasarım yapma yeteneğini kazandırma amacıyla düzenleniyor.
Yarışmada takımlardan tasarlayacakları roketin yarışma komitesi tarafından sağlanacak olan havada askıda tutma sistemi ile adaptasyonunu sağlamaları ve roketin serbest bırakılmasının ardından soğuk gaz itki sistemi kullanarak kontrollü şekilde yere inmesi bekleniyor.
Verilecek birincilik ödülü 150.000, ikincilik ödülü 120.000, üçüncülük 100.000 TL.

Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması
TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması’na Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören T.C. vatandaşı veya yabancı uyruklu tüm lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuru yapabilecek. Yarışma fikir, proje ve nadir hastalıklar-genetik tedavi kategoride düzenleniyor. Lise seviyesinde dereceye girenlere toplam 120 bin, fikir kategorisinde dereceye girenlere toplamda 240 bin, proje kategorisinde başarılı olan ve dereye giren öğrencilere toplamda 370 bin TL, Nadir hastalıklar-genetik tedavi kategorisinde toplamda 370 bin TL ödül verilecek.

Psikolojide Teknolojik Uygulamalar
Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması’nda psikolojik dayanıklılığı / esnekliği arttırma, risk belirleme stratejilerini güçlendirme gibi koruyucu ruh sağlığına yönelik, psikolojik becerilerin kazanılması ve geliştirilmesine yardımcı olunması amaçlanıyor.
Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören T.C. vatandaşı veya yabancı uyruklu tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezunlar katılabiliyor. Dereceye girenlere verilecek ödül; toplamda 190 bin TL.

Çip Tasarım Yarışması
TÜBİTAK ve YONGATEK yürütücülüğünde düzenlenen Çip Tasarım Yarışması’nda öğrencilerin mikro-elektronik teknolojilerine ilgilerini artırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Analog Tasarım, Sayısal İşlemci Tasarım ve Mikrodenetleyici Tasarım olmak üzere üç ayrı kategori altında düzenlenen Çip Tasarım Yarışması’na ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri bireysel veya en fazla 5 kişilik takımlar halinde katılabiliyor.
Verilecek ödüller; üç kategorinin de birincilerine 150.000, ikincilere 120.000, üçüncülere 100.000 TL.

Eğitim Teknolojileri Yarışması
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
Gençlerden öğrenmede verimliliği en üst seviyede tutarak, öğrencilerin çevrim içi veya çevrim dışı öğrenme platformlarında kullanabileceği bilgisayar destekli veya mobil kullanıma uygun çözümler üretmeleri önemli değerlendirme kriterleri arasında yer alırken, prototip ürün, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon ve yenilikçi teknolojiler üzerinde projeler geliştirmeleri de beklenecek.
Yarışmada, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki birincilere 50.000, ikincilere 40.000, üçüncülere 30.000, lise seviyesinin birincisine 50.000, ikincisine 40.000, üçüncüsüne 30.000, üniversite ve üzeri seviyesindeki birinciye 60.000, ikinciye 50.000, üçüncüye 40.000 TL ödül verilecek.

Yorumlar (0)