banner565

banner472

banner458

banner457

Teletek’ten veri işleme ve saklama çözümlerinde yeni nesil teknolojiler

Bulut bilişim çözümlerine odaklanan Teletek Bulut Bilişim, standart teknolojilere ek olarak farklı veri işleme ve saklama çözümleri de sunuyor, kendi veri depolama ünitelerinde her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek teknolojileri hazır tutuyor. Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Taner Tekeci, Teletek’i tercih eden firmaların bulut bilişimin tüm avantajlarının yanı sıra başta KVKK olmak üzere pek çok yasal düzenlemeye uyumluluk konusunda da avantaj sahibi olduklarının altını çiziyor. Türkiye’nin bulut bilişim hizmetleri sunmaya odaklanan ilk firması olan Teletek Bulut Bilişim, 2011’den beri bulut bilişimin küresel çaptaki ivmesini ülkemizde de yakalama misyonunu sürdürmek için çalışıyor. Teletek, kendi veri depolama ünitelerinde her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek teknolojileri hazır tutuyor.

HABER 01.01.2023, 00:01 27.01.2023, 13:03
28964
Teletek’ten veri işleme ve saklama çözümlerinde yeni nesil teknolojiler

Çeşitli ihtiyaçlar için tercih ediliyor
Teletek Bulut Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Taner Tekeci, Teletek’i canlı sistemleri için tercih eden müşterilerine standart teknolojilere ek olarak obje bazlı veri depolama sağlayan OBS-S3, yüksek hızlı veri depolama ihtiyaçları için NVM-e, çeşitli uyumluluk sorunları için NFS, yedeklerin platform dışında saklanabilmesini sağlayan LTO (manyetik veri depolama ortamları) gibi farklı veri işleme ve saklama çözümleri de sunduklarını belirtiyor.
Tekeci, kendi bilişim teknolojisi altyapısını kullanan firmalar için ise lokaldeki sistem odalarında barındırılan verinin bulutta yedeklenmesine ilişkin teknoloji uygulamalarının çok uzun zamandır varolduğunu ve gün geçtikçe de geliştiğini ifade ediyor.
Tekeci, Teletek’te kullanıcıların bilgisayarlarındaki dosyalardan sunucu imajlarının yedeklenmesine uzanan bir skalada, periyodik veya anlık yedekleme yapmayı sağlayan, değişen seviyelerde avantajları olan farklı çözümlerin mevcut olduğunun altını çiziyor.
“OBS, LTO gibi teknolojilerimizi, internet üzerinden harici kullanımlara da imkan verecek şekilde sağlayabiliyoruz” diyen Tekeci, ihtiyaç ve taleplerin değişkenliğine göre esnek hizmet anlayışını benimsediklerini kaydediyor.
Teletek olarak müşterilerini her zaman ‘iş ortakları” olarak gördüklerini ifade eden Tekeci, “11 yıldır iş ortaklarımızı güçlendirmek tek işimiz oldu; bunu da ‘işiniz, gücümüz’ mottosuyla her zaman vurguladık. Teletek olarak müşterilerine ‘dokunan’ bir firma olmanın önemine vurgu yapıyoruz. Gerçek ihtiyaçları tespit edebilmemiz, yukarıda saydığımız teknolojik zenginliğin temeli oldu. Bu da Teletek’in rakiplerine kıyasla farklılaşmasını sağlıyor. İşimiz gereği, kapasite planlamalarını yaparken teknolojik gelişmeleri de göz önünde bulunduruyoruz” açıklamasını yapıyor.

Yeni teknolojiler Teletek ile hızlıca uygulanabiliyor
Pek çok yeni teknolojinin Teletek’le birlikte hızlıca uygulanabilir hale geldiğinin altını çizen Tekeci, “Teletek’te barındırılan veri, Türkiye’de kalıyor. Dolayısıyla Teletek’i tercih eden firmalar bulut bilişimin tüm avantajlarının yanı sıra, başta KVKK olmak üzere pek çok yasal düzenlemeye uyumluluk konusunda da avantaj sahibi oluyorlar” diye konuşuyor.
2022’de Teletek’in büyüme ivmesini artırarak sürdürdüğünü kaydeden Tekeci, “Bunu bulut bilişimin gördüğü ilgiyi anlamamız için bir işaret olarak alıyoruz ve bu bizi daha da umutlandırıyor. Kurulduğumuzdan bu yana en büyük hedefimiz, ülkemizde bulut teknolojilerinin yüksek verimlilikle ve makul fiyatlarla kullanımını mümkün kılmak oldu. Yeni yıla girerken bu hedefimize ‘kullanıcı dostu olma’ hedefini de ekliyoruz” diyor.

Yorumlar (0)