banner565

banner472

banner458

banner457

TSC, Ar-Ge bütçesini artırdı yeni ürün geliştirecek

TSC Otomasyon ve Bilgi Sistemleri’nin temelleri 1990 yılında İTÜ-KOSGEB-TEKMER tarafından desteklenen ‘Üretim İzleme Sistemleri’ projesiyle atıldı. Firma, 2004 yılından itibaren ise TSC Otomasyon ve Bilgi Sistemleri A.Ş. adı altında Bursa’da faaliyetlerini sürdürüyor. 

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:28
22575
TSC, Ar-Ge bütçesini artırdı yeni ürün geliştirecek

TSC Otomasyon ve Bilgi Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Tanay Ceylan, “Firmamız Türki-ye’de ilk andon uygulamaları, yapay görme, sahadan veri toplama, izlenebilirlik çözümlerinin uygulayıcılarındandır” diyor. 2021 vizyonlarının bulundukları pozisyonlarını güçlendirmek ve dijitalleşme fırsatlarını hayata geçirmek olduğunu açıklayan Ceylan, bu yıl yeni ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarına önemli bütçe ayırdıklarını açıklıyor.
Firma, 8’i mühendis (kontrol, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine ve mekatronik mühendis) olmak üzere 17 kişilik bir ekiple, 2 lokasyonda başta otomotiv sektörü olmak üzere tüm üretim sektörlerine hizmet sunuyor. Firmanın sunduğu hizmetler ise şöyle:

Endüstriyel yazılımlar; Endüstri 4.0 temelinde çeşitli dijitalleşme uygulamaları,
Veri toplama ve izlenebilirlik.
Andon sistemleri: Led / 7 segment displeyler ile işletme alanlarında bilgiyi görselleştirme çözümleri,
Yapay görme: Gelişmiş endüstriyel kameralar, sensörler vb ile parça ölçme / karar verme çözümleri,
Özel makina üretimi: İhtiyaca özel ölçüm / üretim makinaları üretimi (tasarım, mekanik, elektrik, yazılım dahil tüm aşamalar)
Otomasyon uygulamaları: İhtiyaca özel otomasyon çözümleri.

Otomotiv ve gıda sektöründe dünya devlerine ulaşıyor
Tanay Ceylan, TSC .net, Jawa, labview tabanlı uygulamalarla sektöre/ firmaya özel yazılımlar sunduklarını belirterek, “Sunduğumuz çözümler içinde akıllı fabrika uygulamaları, OT/VT (Otomatik Tanıma ve Veri Toplama) çözümleri, robotik uygulamalar, yapay görme, POKA-YOKE uygulamaları, MES çözümleri sayılabilir” diyor.
TSC; üretim sahasından alınabilecek her türlü veriyi MES, ERP ve çeşitli karar destek sistemleriyle aktaran çözümler sunuyor. Ceylan, şu bilgileri veriyor: “TSC olarak ulaştığımız müşteri sayısının çokluğu değil, hizmet verdiğimiz müşterilerimizin sürekliliğini önemseriz. Hizmet verdiğimiz müşteriler arasında TOFAŞ, FORD, BOSCH, VALEO, BEYÇELİK, MATAY, CBI, ZF, DENSO, TEKNOROT, SELSA, UNİLEVER gibi alanında lider kuruluşlar yer almaktadır. Yazılım, ürün, hizmet ve çözümlerimizden ağırlıklı olarak otomotiv ve gıda sanayi yararlanmaktadır.”

Entegre çözüm üretiyor
Canlıların varlığını sürdürmesi için sinir sistemine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Tanay Ceylan işletmelerin de varlıklarını sürdürmek için benzer bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu kaydediyor. Ceylan, sundukları çözümlerin ise işletmelerin sinir sisteminin parçalarını oluşturduğunu kaydediyor: “Ürettiğimiz makina ve yazılımlar bağlanabilirlik, akıllı haberleşme araçları, hız ve kararlılık içerir. Bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz işimize duyduğumuz heyecandır. Entegre çözüm üretme becerilerimiz en önemli yetkinliğimizdir.” Pandemi sürecinin herkes gibi kendilerini de etkilediğini kaydeden Ceylan, bu döneme yürüttükleri çalışmaları ise şöyle açıklıyor: “2020’yi sağlıklı bilançomuz, disiplinli yönetim anlayışımız ve dijital yetkinliklerimizle en az kayıpla tamamladık. Küresel salgın ortamında bile müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri aksatmadan sürdürdük. Odaklandığımız konu yeni müşteri edinmekten çok, mevcut müşterilerimize sunduğumuz hizmet sürekliliği olmuştur.”

Yorumlar (0)