banner565

banner472

banner458

banner457

Tülin Deveci; “Siz Hayal Edin, Biz Üretelim”

Atolye Kolaj Sanat Merkezi, İstanbul Göztepe’de, Yeşilbahar Sokak’ta açıldı. Merkezin Sahibi, resim sevdalısı Tülin Deveci’nin girişimcilik öyküsü oldukça renkli.

HABER 01.03.2019, 08:43 26.03.2019, 09:41
10080
Tülin Deveci; “Siz Hayal Edin, Biz Üretelim”

El sanatlarının her dalıyla ilgilenen; resim, ahşap boyama, örgü, nakış olmak üzere bütün kurslara katılan Tülin Deveci, ünlü Ressam Mahir Güven’den profesyonel düzeyde 5 yıl boyunca resim dersleri aldığını söylüyor. Sonrasında ahşap boyamaya yönelen Tülin Deveci, bir öneri üzerine porselen boyama işine başlar, İstanbul Göztepe’deki Elma Sanat Galerisi’nde 1.5 yıl eğitim alır. Porselen boyama konusunda Avrupa’da yarışmalara katılan Tülin Deveci, 2005’te, Almanya’da düzenlenen 4. Uluslararası Porselen ve Cam Sanatı Sergisi’nde (Ausstellung Kunst auf Porzelian & Glass) Ayasofya’nın önündeki Alman Çeşmesi konulu çalışmasıyla mansiyon ödülü, 2006’da ise İtalya’da, Como’da düzenlenen IX. Convention Azzura yarışmasında lale figürü ve Dolmabahçe Sarayı’nın kapısını işlediği tabak ile mansiyon ödülü alır. Amerikan empresyonist (izlenimcilik) tarzda porselen boyama eğitimini İtalya’da alan Deveci, 12 yıldır birçok farklı porselen boyama teknikleri üzerine eğitim aldığını ve çalışmalar yürüttüğünü anlatıyor.
Kültür Üniversitesi’nde, geçen yıl, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan Tülin Deveci, kadın girişimcilik desteği alarak 2019’da Atolye Kolaj Sanat Merkezi’ni “Siz Hayal Edin, Biz Üretelim” sloganıyla hayata geçirdiklerini söylüyor. Deveci, KOSGEB’den aldığı makine teçhizat desteği ile porselen dekorlama fırınını aldıklarını kaydediyor.
Herkese hayallerinin peşinden koşmasını öneren Tülin Deveci, yakın zamanda düzenleyecekleri workshoplar ve etkinliklerden de söz ediyor: “Sırlanmış porseleni fırınlama ile dekorlama. Resim. Örgü çanta, tasarım yapım ve örgü. Butik pasta yapımı ve dekorlama. Şeker hamurundan çiçek yapımı (cupcake, kurabiye, cakepops). Sanata ilgi duyuyorsanız gelin, birlikte güzel vakit geçirerek kalıcı eserler meydana getirelim. Merkezimiz’den dekorlanmış porselen, porselen dekorlama boya ve yardımcı malzemeler, özel tasarım butik kıyafetler, hakiki deri takılar, el örgüsü çantalar, özel tasarım butik pastalar satın alabilirsiniz. İlde Butik, Elazığ’da yaşayan kızkardeşim, İmmünolog Prof.Dr. Fulya İlhan ile başlattığımız bir proje. Fulya İlhan’ın tasarlayıp diktirdiği kıyafetleri @ilde_butik instagram adresinde görebilirsiniz. Yeğenim Gültuğ Sezen ise Violet Cake Gultug ile butik pastalar yapımının eğitimini veriyor ve butik pastalar üretiyor. Her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 10:00 ile 13:00 veya 14:00 ile 16:00 arasında Herend, Meissen, Amerikan tarzı empresyonist veya modernize edilmiş Türk motifleriyle çini tarzı olmak üzere birçok farklı teknikte porselen dekorlama eğitimi veriyoruz. Çalışan hanım ve beyler için de Cumartesi günleri 11:00 ile 16:00 arasında porselen dekorlama eğitimi, iki haftada bir Çarşamba günleri resim eğitimi veriyoruz. Fırınımız var, avukatlar, mimarlar, çalışanlar ve ev hanımları porselen dekorlamaya yoğun ilgi gösteriyor, boyama yaptıkları işlerini burada fırınlayabilirler.”

Yorumlar (0)