banner565

banner472

banner458

banner457

Türk Eximbank’tan 120 milyar lira ilave kredi

Türk Eximbank’ın Ümraniye’deki yeni genel müdürlük binasının açılışına katılan Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat; “Eximbank’ın sermayesi Temmuz ayından bu yana 7 ay içerisinde üçüncü defa artırılmış oldu. Bugün biz iki müjdeyi birden yaşıyoruz.

HABER 01.03.2024, 00:01 25.03.2024, 09:42
24679
Türk Eximbank’tan 120 milyar lira ilave kredi

Hem yeni binaya geçiş hem de Eximbank’ın sermayesi 11.8 milyar lira artırılarak 35 milyar 700 milyon liraya çıkarılmış oldu. Bu 11.8 milyar lira sermaye arttırmanın anlamı 120 milyar lira ilave kredi imkanı demektir” açıklamasını yaptı. Bakan Bolat, ihracat rakamlarında gelinen noktaya işaret ederek,  “Artık günlük bir milyar dolar ihracat yapıyoruz, inşallah hedefimiz 2030’a kadar günlük 1.5 milyar dolarlık ortalama rakamları yakalamaktır” dedi.
Bu yıl sonuna kadar ihracatçı sayısını da 150 bine çıkaracaklarını söyleyen Bakan Bolat, Bolat, hizmet ihracatı ve mal ihracatına geçen yıl Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60’ını verdiklerine işaret ederek, bu yıl 23 milyar lira civarında bir destek planlamalarına rağmen ihracatın artması durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığının kapısının açık olduğunu ifade etti.
Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçıların daha düşük maliyetli finansman imkanlarına kavuşması için Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE AŞ) ile yakın bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Bakan Bolat şunları söyledi: “İhracatçılarımızın finansmana ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir prefinansman modelini, Türk Eximbank ve İGE AŞ ile birlikte uygulamaya almış bulunuyoruz. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı’mız tarafından destek başvurusu uygun görülen ihracatçılarımız, Türk Eximbank’a kredi başvurusunda bulunmakta ve bu prefinansman protokolü çerçevesinde öncelikli olarak değerlendirmeye alınacak. Böylece teminat noktasında da İGE’den destek alacaklar. Kredibilitesi olmakla birlikte teminat sorunu yaşayan ihracatçılarımızın sorunu ortadan kalkmış olacak, bu KOBİ’lerimiz için büyük önem taşıyor.”

Yorumlar (0)