banner565

banner472

banner458

banner457

“Türkiye sanayisi dijital dönüşümle daha rekabetçi hale geldi”

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödül Töreni’ne katılan Bakan Kacır; “Yüksek teknolojili ve katma değer odaklı yatırımlara sağladığımız uygun maliyetli finansmanla firmalarımızın verimlilik düzeylerini artırırken, ülkemizdeki katmadeğerli üretimi güçlendirmeye yönelik adımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABER 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 09:17
16662
“Türkiye sanayisi dijital dönüşümle daha rekabetçi hale geldi”

Türkiye sanayisini dijital dönüşümle daha rekabetçi hale getirdiklerini belirten Bakan Kacır, Dünya Bankası ile hayata geçirdikleri 450 milyon dolarlık kaynağa sahip ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ ile sanayicilerin, girişimcilerin ve KOBİ’lerin yeşil dönüşümünü gerçekleştirerek verimlilik ve rekabetçiliklerine güç kattıklarını, Organize Sanayi Bölgeleri’ni (OSB’ler) ise yeşil ve sürdürülebilir üretim alanlarına dönüştürdüklerini söyledi: “OSB’lerimizin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artırmak üzere Dünya Bankası ile 300 milyon dolar bütçeli Türkiye OSB Projesi’ni başlattık. Sanayimizin yeşil dönüşümü kapsamında, 6 öncelikli sektörde, enerji verimliliği, kaynakların etkin kullanımı, iş süreçlerinin optimizasyonu dahil yeşil dönüşüme ışık tutacak.”
Bakan Kacır, şunları aktardı: “Verimlilik alanında uluslararası işbirliklerinin kritik öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. 8.2 milyar Euro bütçeli Dijital Avrupa Programı’na katılım sağlayarak Avrupa Birliği ile stratejik bir işbirliği kurduk. Bu program, Yüksek Başarımlı Hesaplama ve Yapay Zeka gibi alanlarda önemli altyapıların kurulumuna ve insan kaynağının yetiştirilmesine finansman sağlayacak.”
Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından ödüle değer görülen 35 proje sahibi KOBİ’ye ödüllerini verdi. Ödül törenine, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen katıldı.
 

Yorumlar (0)