banner565

banner472

banner458

banner457

“Türkiye Yüzyılı hedeflerine koşmaya devam edeceğiz”

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Gaziantep’te Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:27
16097
“Türkiye Yüzyılı hedeflerine koşmaya devam edeceğiz”

İhracatın ve ekonomideki son gelişmelerin masaya yatırıldığı Zirve’de Bakan Bolat, 2023 yılının 1 trilyon doların üzerinde milli gelirle kapatılacağını söyledi: “2024’ten umutluyuz, dünyadaki siyasi ve ekonomik tabloya rağmen biz azimle şevkle çalışmaya, Türkiye Yüzyılı hedeflerine koşmaya devam edeceğiz.”
Ticaret Bakanlığı olarak üretimin, yatırımın, istihdamın yanında olduklarını, ticaret ne kadar artarsa zenginleşme ve refahın artacağını vurgulayan Bakan Bolat, şunları ifade etti: “Dünyada olağanüstü şartlar oldu. Bu şartlar 16-17 senelik tek haneli enflasyon başarısını gölgelemiş oldu. Biz tekrar bu gölgeyi ortadan kaldırıp, yeniden istikrarlı piyasa dönemine girmek istiyoruz. Sektördeki üretici ve tüketici tüm oyuncularla birlikte yapacağız bunu. Halka karşı piyasası bozmaya çalışan, kayıt dışı çalışan kişi ve kuruluşlara karşı da devletin yasama, denetleme yürütme gücüyle halkın korunması için de tüm tedbirleri uygulayacağız.”
Yeşil Mutabakat ve uyum konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Bolat, Sınırda Karbon Düzenlemesi’nin 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve gerekli mevzuatların hazırlanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber; “Gaziantep ruhu, Gaziantep usulü çalışma diye bir şey var. Tam bir beraberlik içinde çalıştığımız, çok koordineli bir çalışma sistemimiz var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Türkiye Yüzyılı’nda her türlü işte ve hedefte en fazla katkı veren illerden biri olmaya adayız ve bunu taahhüt ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)