banner565

banner472

banner458

banner457

UCL Express Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ceylan: “Lokal lojistik tecrübemizi e-ihracata taşıyoruz”

Lojistik ve taşımacılık sektörüne 97 dağıtım şubesi ve 975 kuryeyle hızlı bir giriş yapan UCL Express, globalleşme hedefiyle ilerliyor. UCL Express Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ceylan, stratejileri ve ön hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte 2022 Ekim ayında e-ihracat taraflarını aktif hale getirip öncelik olarak Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri olmak üzere faaliyetlerine başlayacaklarını açıklıyor.

HABER 01.09.2022, 00:01 23.09.2022, 09:49
20259
UCL Express Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ceylan: “Lokal lojistik tecrübemizi e-ihracata taşıyoruz”

Lojistik ve taşımacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan UCL Express, globalleşme hedefiyle ilerliyor. UCL Express Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ceylan, UCL Express’in kuruluş öyküsünün yatırım görüşmeleriyle başladığını anlatıyor: “Yatırım görüşmeleri sonucu UCL Express adı altında bir marka oluşturduk. UCL Express ismiyle çıkmamızın en başlıca nedeni e-ticaretin Dünya genelindeki gidişatı, Türkiye’deki pazar açığını gidermek ve markanın kurulum aşamasında belirlenen globalleşme misyonu ve vizyonudur.”
Oğuzhan Ceylan, yaptıkları kurumsal kimlik çalışmaları sonrası kısa süre içerisinde BTK ve taşımacılık belgelerini tamamlayarak Maslak USO Center’a merkez ofislerini, Türkiye’nin de önemli arterlerinde Aktarma Merkezleri’ni açarak hizmet ağlarını genişlettiklerini söylüyor: “İlk başta anlaşmış olduğumuz firmaların pilot operasyonlarını başarıyla gerçekleştirdikten sonra daha büyük operasyonlarına talip olduk ve bu operasyonlara da start verdik.”

“Yazılımımız sektöre farklı bir ivme katıyor”
Ceylan, bu konuda hızlı ve güvenilir adımlar atmalarının altında yatan en büyük sebebin oluşturdukları ekibin tecrübesi, müşteri ilişkilerine verdikleri önem ve yazılımları olduğunu paylaşıyor: “Yazılımımızın sektöre farklı bir ivme kattığını, hizmet verdiğimiz firmalardan duymak bizleri daha da iştahlandırdı. Biliyorsunuz ki teknoloji ve inovasyon, her yıl bir önceki yıla oranla katlanarak büyümektedir. Bizler de dağıtım ve lojistik süreçlerinde teknolojiye büyük önem vermemiz gerektiğini bilerek yola çıktık.”
97 dağıtım şubesi, 975 kurye: Oğuzhan Ceylan, 1.5 yıllık strateji planlaması ve yazılım süreçleri sonrası 97 dağıtım şubesi ve 975 kurye sayısıyla hızla Türkiye’nin her bir kılcal damarına servis hizmeti sunar hale geldiklerini kaydediyor: “Yurtiçi operasyonlarımızda e-ticaret dağıtımı, iade alımı, depo hizmeti, evrak yönetimi, toplu dağıtım, insert dağıtım ve AVM lojistik gibi birçok konuya değindik. Yurtiçi e-ticaret gönderimlerindeki teslimat seçeneklerimiz arasında; aynı gün teslim, ertesi gün teslim, Express teslim ve randevulu teslim bulunmaktadır ve yazılımımızla uçtan uca online olarak izleyip takip edilmesi sağlanmaktadır.”
“Bize özel yazılımımız UCL DEPO ile uçtan uca hizmet”: Ceylan, teslimat gibi 81 ilde aynı gün iade, ertesi gün iade ve randevulu iade alım süreçlerini de aktive ettiklerini ifade ediyor: “Ürünlerinizin depolanması, sipariş hazırlanması, faturalanması, paketlenmesi, kargolanması ve iade süreçlerinin tamamının tek bir merkezden yönetilmesi ve operasyon maliyetlerinin azaltılması konusunda da çözümler sunmaktayız. Depolama hizmeti, özel olarak yazılmış ‘UCL DEPO’ programı ile yapılmakta olup, sürecin uçtan uca online olarak izlenmesini ve takip edilmesini sağlamaktadır. ‘Sözleşme Hizmeti’ konusunda ise ‘Telekomünikasyon, Banka, Yatırım, Enerji, Sigorta’ vb. sektörlerin farklı hizmet tipleri için son kullanıcıdan alınması ve imzalatılması gereken evraklar tamamlanıp, anında dijitalleştirilerek eş zamanlı entegrasyon üzerinden müşterilerimize gönderiyoruz.”
Ceylan, bu hizmetlerinin yanı sıra stratejik partnerlik yaptıkları firma sayısına da önem verdiklerini, yurtdışına B2B gönderim ve bazı ülkelerin B2C gönderimi hizmetlerini de aktive ettiklerini açıklıyor: “Misyon ve vizyonumuzda bahsettiğimiz gibi globalleşme bizim için büyük önem taşımaktadır. Gelecek hizmetlerimiz arasında e-ihracatın önemi de çok büyüktür. Ülkemizin ihracatını arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar çok değerli. Stratejilerimiz ve ön hazırlıklarımızın tamamlanmasıyla birlikte, 2022 Ekim ayı e-ihracat tarafımızı aktif hale getirip öncelik olarak Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkeleri olmak üzere faaliyetlerimize başlayacağız.”

Yorumlar (0)