banner565

banner472

banner458

banner457

Üretkenlik, güvenlik ve rekabet gücü için KOBİ’lerin yanındayız

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman ile her ölçekteki işletme ve KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuklarında HP’nin sunduğu katmadeğerli, yüksek güvenlikli, kaliteli ve güçlü yeni teknolojileri ve çözümleri konuştuk.

HABER 01.07.2022, 00:01 05.08.2022, 17:13
30120
Üretkenlik, güvenlik ve rekabet gücü için KOBİ’lerin yanındayız

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, Türkiye’deki işletmelerin %99.8’ini oluşturan KOBİ’lerin hangi koşulda olursa olsun kesintisiz, güvenli ve verimli çalışabilmelerinin ülke ekonomisi açısından taşıdığı kritik önemi vurgulayarak, şunları söyledi: “HP, en önemli sorumluluğu olarak; ölçeği fark etmeksizin tüm kurumların, çağın gereği mobil çalışma ortamına uyum sağlayabilmeleri için güvenilir bir çözüm ortağı olmayı görüyor. Bu doğrultuda KOBİ’lere dijitalleşme yolculuklarında değer katmaya ve destek olmaya odaklanıyoruz.”

Pandemi, işletmelerin teknoloji ihtiyaçlarını nasıl değiştirdi?
Pandemi, kurumların dijitalleşmesi için tarihsel bir dönüm noktası oldu. Pandemi koşulları tüm kurumlar için mobilitenin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, mekan bağımsız güvenli bağlantı kurabilen işletmelerin hem çalışan hem de bilgi güvenliğini sağlayarak işlerinin sürekliliğini mümkün kıldıklarına tanık olduk. Pandemide acil bir gereksinim olarak önem verilen iş sürekliliğinin, Pandemi sonrasındaki dönemde iş dünyasının temel bir standardı olarak varlığını sürdüreceğini öngörebiliyoruz. Bu temel standart güç ve güvenlik olmak üzere iki performans değeriyle ölçülecek. Çalışanların işlerini kesintisiz yapmalarını mümkün kılacak güçte ve güvenlik çözümlerini de içinde barındıran hafif dizüstü bilgisayarlara önümüzdeki dönemde her zamankinden fazla ihtiyaç duyacağız.
Geleneksel dönemin aksine günümüzde dizüstü bilgisayarlar, güç ve güvenlikte taviz verilemeyecek kadar kritik üretkenlik ve mobilite araçları haline geldiler. Gücü ve güvenliği sarmalayan ergonomik koşullar, profesyonellerin ve kurumların tarzını yansıtabilecek tasarımlar ve her geçen gün değişen ihtiyaçlarla eklenen yeni gereksinimler, dizüstü bilgisayar dünyasının ufkunu alabildiğine genişletiyor.
Mobilite, kurumsal yaşamın bir uzantısı olmaktan çıkıp o hayatın ta kendisi oldu. Şirketlerin önümüzdeki dönemde öncelik vereceği konulardan yüzde 60’la  ikinci sırada yer alan ‘uzaktan çalışma deneyiminin iyileştirilmesi’ gereksinimi bunun net bir göstergesi. Pandemi döneminin gösterdiği verimli, düşük maliyetli ve çevreci uzaktan çalışma uygulamaları, geleceğin çalışma anlayışının da merkezinde yer alıyor.
Yapılan araştırmalar, çalışanların uzaktan veya ofiste çalışarak üretken olabileceğini, teknolojinin, insanların işleriyle ilgili düşüncelerini giderek daha fazla şekillendirdiğini gösteriyor. Şirketlerin, çalışanları için yüksek kaliteli hibrit iş deneyimi sunma sorumluluğu artık temel bir sorumluluk olarak görülüyor. Dünya genelinde çalışanların yüzde 77’sine göre; iş yapmak için ihtiyaç duydukları malzemeleri sağlamak işverenlerinin sorumluluğunda. Çoğu çalışan, kariyer olanaklarını değerlendirirken hibrit çalışma ortamı sağlayan şirketleri diğerlerinden bir adım önde görüyor.

Şirketler, dijital dönüşümlerini nasıl gerçekleştirmeli, hangi yeni teknoloji yatırımlarını yapmalı?
Kurumlar çalışanlarını tüm bunlar için yeterli güce ve güvenliğe sahip dizüstü bilgisayarlarla donatarak mobil çalışma anlayışının yaygınlaştığı bir çağda rekabet avantajı elde edebilir ve çalışan bağlılığını artırabilir. Örneğin; yüksek kaliteli web kameraları ve kullanıcıların seslerinin nerede olurlarsa olsunlar duyulmasını sağlayan gelişmiş ses gibi özelliklere sahip bilgisayarlarla çalışanların odaklı ve üretken kalmasına yardımcı olmak mümkün. Ekip üyelerinin video aracılığıyla birlikte çalışırken grafik tasarımla ilgili önemli talepleri karşıladığı ve istedikleri şekilde ve yerde sorunsuz iletişim kurabildiği bir çalışma deneyimi artık bir norm haline geldi.

“Günümüzün mobil profesyonel işgücüne hem güç veriyor hem de karmaşıklığı azaltıyoruz”
Günümüzde çalışanların her zamankinden daha çok yönlü olmaları; farklı uygulamalarla bazen bir müşterisinin ofisinde bazen bir kafede farklı insanlarla birlikte çalışabilmeleri bekleniyor. O halde, nerede olurlarsa olsunlar çalışanları destekleyen yeni teknolojilerle donatılmış cihazlara ihtiyaç var. Günümüzün zorlu iş yüklerini kaldırabilecek güçte, uzun pil ömrüne sahip olması beklenen bu cihazların, ultra hafif ve ince bir tasarıma sahip olması da çalışanın keyifle çalışmasını sağlayarak motivasyonlarını artırıyor.
HP EliteBook ve ProBook laptoplar tüm bu ihtiyaçları karşılayacak özelliklerle donatılmış, birinci sınıf mobil teknolojiyle ihtiyaçları karşılayan ürünlerimiz olarak dikkat çekiyor. Bir masaüstü bilgisayarın gücüne sahip, bulut destekli dizüstü bilgisayarlarımız çalışma süreleri yanında değişen taleplerin karmaşıklığıyla mücadele eden çalışanlara basit ama etkili çözümler sunuyor.
Çalışanların sorunsuz ve üretken şekilde işlerini yapmasına yardımcı olan yükseltilmiş profesyonel sınıf cihazlardan oluşan bu iki seri, endüstri lideri pil ömrüyle donatıldı, daha iyi konferans özelliklerinin yanı sıra donanım destekli, her zaman açık, sağlam bir savunma sistemiyle geliştirildi.

“Her satın alma bir güvenlik kararıdır"
Uzaktan çalışmaya geçilmesiyle performans ve verimlilik kadar güvenlik de önemini artırdı, her satın alma, aynı zamanda bir güvenlik kararı haline geldi. HP olarak bu bilinçle, güvenliğin her aşamaya dahil edilmesine ve yeni sektör standartları belirleyecek inovasyonların oluşturulmasına önem veriyoruz.  Siber tehditlerin de büyümesiyle, sistemleri koruyabilen, tehditleri tespit edebilen, iyileştirebilen bir güvenlik çözümüne daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Büyüyen işletmelerden büyük şirketlere kadar her kuruma, gelişen siber güvenlik tehditlerine karşı daha güvenli bir gelecek sunmak için yeni çözümlerimizde bulutu, yapay zekayı ve donanımla güçlendirilmiş güvenlik teknolojilerini birleştiriyoruz. Siber saldırılar büyük tehditler haline gelmeden önce koruma, algılama ve kurtarma için artırılmış güvenlik özellikleriyle tasarlanmış HP EliteBook ve ProBook serisi ürünlerin özelliklerinden biri olan HP Sure View sayesinde tek tuş yardımıyla bilgisayar ekranını kullanıcı dışındaki kişilerin görmesini neredeyse imkansız hale getirmek mümkün. Bu, gizliliğin sıklıkla göz ardı edildiği, herkese açık ortamlarda çok fazla çalışma yapıldığı için önemli bir özellik. HP Gizlilik Kamerası ile de kötü amaçlı izlemelerin önüne geçmek mümkün.
Kurumsal güvenlik duvarının dışında birçok mobil cihaza sahip olmamız, doğal olarak, güvenliğe çok daha fazla dikkat etmemiz gerektiği anlamına geliyor. 10 üst düzey BT yöneticisinden 9’u uç nokta güvenliğine iki yıl öncesine göre daha fazla zaman harcadıklarını ve uç nokta güvenliğinin artık ağ güvenliği kadar önemli olduğunu söylüyor. HP EliteBook ve ProBook serisi de kurumların siber tehditleri azaltmak için ihtiyaç duydukları kapsamlı uç nokta güvenliğini sağlayan HP Wolf Security ile korunuyor. HP Wolf Security, bilinen ve bilinmeyen tehditlere karşı koruma sağlayarak saldırı yüzeyini azaltıyor ve uzaktan kurtarma sağlıyor. Donanım, üretici yazılımı ve yazılımda yerleşik olarak bulunan bir güvenlik çözümleri portföyü içeriyor.
HP Wolf Security, kullanıcıyı korumak ve denenmiş tüm bulaşma zincirini anlayıp yakalamak için izole edilmiş, mikro sanal makinelerde (mikro VM’ler) riskli görevler açarak kötü amaçlı yazılımları izliyor, diğer güvenlik araçlarını aşan tehditleri azaltıyor. HP müşterileri bugüne kadar 18 milyardan fazla e-posta ekine, web sayfasına, indirme butonuna tıkladı ve HP Wolf Security sayesinde bunların hiçbirinde ihlal yaşanmadı.
Bugünün çalışanının, yarının işlerini yapabilmelerini sağlayacak araçlarla donatılması gerekiyor. Mobil çalışılan bu ortamda, üst düzey yöneticilerin, bunların hepsini basit ve güvenli şekilde gerçekleştirmesi kritik bir görev. Ancak doğru çözümler seçilirse, bunların tamamını temin etmek mümkün.
Hibrit veya mobil çalışmaya doğru yaklaşım, teknolojiyi, süreçleri ve kurum kültürünü işgücünün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde optimize edilmesine bağlı, ancak böylece verimli iş süreçlerine kavuşmak, çalışan mutluluğu ve müşteri memnuniyetini sağlayarak rekabet etmek mümkün. HP olarak bizler tam da bu nedenle, kendimizi hibrit çalışmaya adadık, bu yolda ortaklarımızla birlikte yenilikler yapmaya ve geleceğin büyük işletmeleri olan KOBİ’lerimizi desteklemeye devam edeceğiz.
HP ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Yorumlar (0)
banner557