banner565

banner472

banner458

banner457

Vodafone Türkiye, yeni projesiyle ekonomiye 2 milyar TL katkı sağlamayı hedefliyor; KOBİ’lere yeni dijital danışmanlık platformu; V-Hub

Vodafone Business KOBİ’leri günümüzün dijital ihtiyaçları hakkında bilgilendirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle yeni dijital danışmanlık platformu V-Hub’ı hayata geçirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, V-Hub ile 1 yılda 50 bin kişiye fayda sunmayı hedeflediklerini açıkladı: “50 bin KOBİ’den 2 binini bu teknolojilere adapte edebildiğimiz ve dijitalleşme seviyesini 2 katına çıkardığımızda Türkiye ekonomisine 2 milyar TL’ye kadar katkı sağlayabileceğimizi öngörüyoruz.”

HABER 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:46
22776
Vodafone Türkiye, yeni projesiyle ekonomiye 2 milyar TL katkı sağlamayı hedefliyor; KOBİ’lere yeni dijital danışmanlık platformu; V-Hub

Vodafone Business KOBİ’leri günümüzün dijital ihtiyaçları hakkında bilgilendirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle yeni dijital danışmanlık platformu V-Hub’ı tanıttı. Esnaf ve KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuklarında bilgi merkezi üzerinden bilgilendirici içerikler bulabildiği, ayrıca canlı sohbet ve çağrı merkezi üzerinden birebir destek alabildiği platform sayesinde işini dijitale taşımak isteyen tüm KOBİ’ler, web sitesi kurulumundan veri güvenliğine kadar birçok konuda bilgi sahibi olabiliyor.
V-Hub ile ‘Dijital Beceriler ve Verimlilik’, ‘Dijital Güvenlik’ ve ‘Uzaktan Çalışma’ başlıklarında hizmetler verildiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, “V-Hub ile 1 yıl içerisinde 50 bin kişiye fayda sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda projeden 1 yılda yararlanmasını hedeflediğimiz, Türkiye ortalamasını yansıtan 50 bin KOBİ’den 2 binini bu teknolojilere adapte edebildiğimiz ve dijitalleşme seviyesini 2 katına çıkardığımız durumda Türkiye ekonomisine 2 milyar TL’ye kadar katkı sağlayabileceğimizi öngörüyoruz” dedi.
V-Hub platformunun ortaya çıkmasındaki en büyük etkenlerden birinin KOBİ’leri mercek altına alan ‘Türkiye’de KOBİ’lerin Dijitalleşme Eğilimleri Raporu’ olduğuna dikkat çeken Kestioğlu, şunları söyledi: “Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığı bulunan KOBİ’lerde dijitalleşme yoluyla elde edilecek verimlilik artışları ve performans kazanımları, ülkemizin ekonomik büyümesi açısından kritik bir role sahip. Buradan yola çıkarak raporumuzu Türkiye’de dijitalleşmenin KOBİ’lerin performansını nasıl etkilediğini anlamak ve bu alandaki ihtiyaçları belirlemek amacıyla Politika Analiz Laboratuvarı ile birlikte hazırladık. Rapor KOBİ’lerin elde ettikleri verimliliği rakamlarla ortaya koyuyor; Türkiye’de çalışanlarının yarısından fazlasına internet erişimi sağlayan KOBİ’ler sağlamayanlara göre 3 kat daha verimli. Bilişim uzmanı istihdam eden KOBİ’lerin verimliliği, etmeyenlere kıyasla 2.3 kat daha fazlayken firma içi bilişim eğitimi düzenleyenlerde bu fark düzenlemeyenlere göre 1.8 kat düzeyinde. Bulut bilişim ürünleri kullanan KOBİ’lerin verimlilik ortalaması kullanmayanların 1.8 kat üzerinde.”
Bulut teknolojilerine yatırım sürecek: Özlem Kestioğlu, Vodafone Business olarak 2022 sonuna kadar hedeflerini de paylaştı: “Vodafone Business olarak bulut teknolojilerine yatırımlarımız devam ediyor. Öncelikle hizmet verdiğimiz tüm firmaları Türkiye’de kendi bulut altyapımızda barındırmak istiyoruz. Bununla birlikte müşterilerimizin verimliliklerini artırmak için projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni geliştirdiğimiz ürün ve platformlara ek olarak, hayata geçirdiğimiz her projede işletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’nin üreten gücü Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB’ler), ülkemizdeki sanayileşme ve üretim sürecinin dijitalleşmesinde kritik bir görev üstlendiğine inanıyoruz. Vodafone Business olarak OSB’lerde yer alan işletmelerdeki yöneticilerin ve çalışanların dijital bilgi seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ve Türkiye’deki OSB’ler genelinde işletmelerin güvenilir danışmanı olmak amacıyla OSBÜK ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı’nı başlattık. Eğitim boyutu 3 ay sürecek bu program sayesinde, OSB bölge yönetimleri ve OSB’lerde yer alan işletmelerin, Endüstri 4.0 dönüşümüne giden yolda dijital altyapının oluşturulması konusunda farkındalık sahibi olmalarını hedefliyoruz. Eğitimlerin devamında, işletmelerin dijital skorlarının ölçülmesi ve dijitalleşme danışmanlığı sunulmasıyla projemize devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de dijitalleşmeye giden yolda teknolojideki gücümüzle işletmelerin yanında yer almaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)