banner565

banner472

banner458

banner457

Yalova Makine OSB Pilot Okulu yalınlaştı

‘Yerli, Yenilikçi, Yeşil, Yüksek Teknolojili ve Yalın’ vizyonuyla çalışan Yalova Makine İhtisas OSB, nitelikli milli işgücü yetiştirme çalışmalarına devam ediyor. Yalova Makine İhtisas OSB ve pilot okulu Yalova Şehit Sercan Yazar MTAL işbirliğiyle Yalın Eğitim Proje Uygulamaları Programı YTSO’da gerçekleştirildi. Meslek Lisesi Yalın Model Fabrika Eğitimleri, Yalova ili ve Türkiye adına ilklerden biri olacak.

HABER 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 00:45
20811
Yalova Makine OSB Pilot Okulu yalınlaştı

Türkiye’de yerli, milli üretimi geliştirmeyi ve desteklemeyi kendine misyon haline getiren ve Yalova’da bu üretimi sağlayabilecek millî işgücünü yetiştirebilmek için birbirinden önemli projeler yürüten Yalova Makine İhtisas OSB ve Yalova Valiliği himayesinde imzanan protokolle Yalova Makine İhtisas OSB’nin pilot okulu olan Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) işbirliği, Yalın Enstitü desteğiyle; YTSO’da (Yalova Ticaret ve Sanayi Odası), Yalın Eğitim Proje Uygulamaları Programı gerçekleştirildi.
Programa; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uğur İnan, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Bölge Müdürü Musa Turan, Müdür Yardımcısı Mustafa Acar, Yalın Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın İpbüken ve Yönetim Kurulu Üyesi Erol Yakut, Yalova Şehit Sercan Yazar MTAL Okul Müdürü Fatih Olğun, Enstitü yetkilileri, lise öğretmen ve öğrencileri katıldı.

“Türkiye’ye örnek bir model”
“OSB’mizin vizyonlarının 5 ayağından biri olan ‘Yalın’ üretim, konusu bizler ve sanayicimiz için son derece hassas bir noktadadır” diyen Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, şunları söyledi: “Yalova Makine İhtisas OSB olarak, Yalova Şehit Sercan Yazar MTAL ile aramızda olan protokolle hayata geçirdiğimiz Program’ın, Yalın Enstitü’nün de desteğiyle Türkiye’ye örnek bir rol model, bu yıl ve devamlarında sanayi kuruluşlarına ve meslek liselerine ışık olacağını umuyoruz. Teori ve pratikte toplam 7 ayda, 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle beraber bu yolcuğa başladık, her aşamada Yalın Enstitü ve öğretmenlerimizle onlara destek olduk.”

“Yalın Model Fabrika!”
Başkan Direnç Özdemir, yaklaşık 1 senede okul yönetimi, Yalın Enstitü ve OSB yöneticileriyle birlikte ‘Yeni Nesil Meslek Lisesi’ çalıştayları düzenlediklerini  aktardı: “Misyon, vizyon, stratejik plan gibi konularda okul yönetici ve öğretmenlerimizin de özverisiyle haftasonları dahil beyin fırtınaları yaptık, projeler yazdık ve yapmaya devam ediyoruz.”
Özdemir, çalıştaylar devam ederken diğer taraftan okul içerisinde bir Yalın Model Fabrika Sınıfı kurduklarını açıkladı: “Öğretmenlerimiz yalın teori ile model fabrika uygulama eğitimleri aldılar. 100’e yakın öğretmen eğiticinin eğitimi tamamlandı ve 15 mentör öğretmenimiz bizzat yalın eğitim verebilir seviyeye geldiler. Şu ana kadar yaklaşık 160 öğrencimiz ‘Model Yalın Fabrika Sınıfı’mızda teorik ve pratik eğitimler alarak yalın yolculuğundan geçti. Tabii bugünün yıldızları yalın staj programlarını başarıyla tamamlayan 12. sınıf öğrencileri. Çünkü onlar Yalın eğitimlerde öğrendikleri yöntemlerle Yalova genelindeki firmalara belki de lisans eğitimine sahip bir endüstri mühendisi seviyesinde katkılarda bulundular, iyileştirmeler yaptılar. Önümüzdeki yıl ve yıllarda da tüm 11. ve 12. sınıf öğrencileri de yine eğitimlerden geçerek hem meslek lisesi branş diplomasını alıp usta olacaklar hem de Yalın eğitim başarı sertifikalarını alıp firmalarımızın aradığı nitelikli aranan personel, uzman seviyesine geçmiş olacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.  Dilerim ki çıktığımız bu yolda yerli, milli üretimi destekleyerek mevcut işgücümüzü pekiştirmek amacımızı ve meslek lisesinin memleket meselesini olduğunu anlatmamıza yardımcı olacaktır. Biz bu süreçte yalınlaştık yalınlaşırken de keyif aldık.”
Programda; Yalın Enstitü ve OSB yönetimi,  Program’da gösterdikleri üstün başarıları için öğrencilere plaket ve sertifika verdi.

Yorumlar (0)