banner565

banner472

banner458

banner457

Yavuz Çifti’nden hayırseverlere Teşekkür Belgesi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ramazan ayı sürecinde vatandaşlara ulaştırılmak üzere davet beklemeksizin yardımlarda bulunan hayırseverlerle bir araya gelerek Teşekkür Belgesi takdim ettiler.

HABER 01.07.2022, 00:00 27.07.2022, 09:34
20865
Yavuz Çifti’nden hayırseverlere Teşekkür Belgesi

https://tinyurl.com/canlib4h, https://tinyurl.com/canlib4h, Geneva,sans-serif;">Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ramazan ayı sürecinde vatandaşlara ulaştırılmak üzere davet beklemeksizin yardımlarda bulunan hayırseverlerle Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda bir araya gelerek, OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ve limanların Başkan ve yetkilileri ile sanayici ve iş insanı toplam 64 hayırsevere Teşekkür Belgesi takdim ettiler.
İl Göç İdaresi Müdür V. Mehmet Erkoç ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın’ın yaptığı sunumlarla başlayan Program, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ve Vali Seddar Yavuz konuştu. Törene; Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, OSB Başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri, iş insanları, sanayiciler ve hayırseverler de katıldı.
“10 bin 454 aileyle gönül köprüsü kurduk”: Türk kültür ve medeniyetini ‘Sevgi Medeniyeti’ olarak tanımlayan Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte insanların gönüllerine dokunan, onların ihtiyaç ve sorunlarını çözmeye çalıştıkları Gönülden Gönüle projesini yürüttüklerini anlattı: “2004’ten bu yana görev yaptığımız her yerde eşimle birlikte kapı kapı geziyoruz. Bugün itibariyle bu rakam 90 binin çok üzerine çıktı. Şehrimizde de 10 bin 454 aileyle gönül köprüsü kurduk. 129 kişinin istihdamını sağladık, 4 binin üzerinde insanımıza gıda yardımı, 5172 aileye maddi yardım yaptık, 3366 kişinin tedavisini üstlendik, 982 öğrencimizin eğitimine destek verdik, 910 yaşlımızın çeşitli sorunlarını çözdük, 231 ailenin de ev eşyalarını aldık.”
Vali Yavuz, dezavantajlı çocuklara yönelik başlattığı ÖNEM (Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele) Projesi’nde, okul rehberlik servisleriyle çalıştıklarını, Kocaeli’de 18 başlıkta 7007 faaliyete 82 bin 289 öğrenci, kaynaştırma eğitimiyle beraber ise 450 bin 550 çocuğun katıldığını, çocukları eşleştirdikleri hami sayısının ise 5 bin 708’e ulaştığını ifade etti. 418 bin öğrencisi olan şehirde 22 bine yakın psikolojik, sosyal, ekonomik, akademik sorunlu  öğrenci bulunduğunu belirten Yavuz, tüm iş insanlarına birer çocuğun hamisi olmaları çağrısında bulundu.
Yavuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olarak çok ciddi yardımlar yaptıklarını, bu yıl şu ana kadar 22 milyon TL nakdi yardım yaptıklarını paylaştı: “11 bin kişiye evde bakım hizmeti verdik. Sadece Ramazan’da sizlerin ve devletimizin katkısıyla 20 milyon TL’ye yakın yardımı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bazı OSB’lerimiz büyük bir özveri göstererek gençlere burs veriyor. Lütfen üniversiteli öğrencilerimizle ilgilenin, bu çocuklara imkan sağlayın.”

Yorumlar (0)
banner557