banner565

banner472

banner458

banner457

Yeni yılda yapay zeka ve e-dönüşüme odaklanacak

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, 2024 yılında Türkiye e-İhracat Platformunu kurarak, ihracatçıların bu alandaki adımları öğrenebileceği yapay zeka destekli bilgilendirme platformunu uygulamaya alacaklarını bildirdi.

HABER 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:28
16074
Yeni yılda yapay zeka ve e-dönüşüme odaklanacak

Bakan Bolat, “Türkiye e-İhracat Platformu’nu kuruyor ve e-ihracatın artırılması amacıyla ihracatçılarımızın adımları öğrenebileceği yapay zeka destekli bilgilendirme platformunu hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin uluslararası rekabetçi konumunun güçlendirilmesi için dünyadaki gelişmelerle uyumlu şekilde ‘ikiz dönüşüm’ olan yeşil ve dijital dönüşümün getirdiği fırsatları değerlendiriyoruz. Yeşil Mutabakat kapsamındaki sektörlerin geleceğine yönelik farkındalık artırıcı ve bilgilendirici çalışmalar yürütüyoruz. Yeşil dönüşümün finansman imkanları konusunda rehber bir doküman hazırlıyoruz. Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) kapsamında da firmalarımıza eğitimler verilmesini planlıyoruz” açıklamasını yaptı.
Bakan Bolat, Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesine ilişkin çalışmalara devam ettiklerini belirterek, gümrük kapılarında fiziki müdahalesiz kontrol teknolojilerini yaygınlaştıracaklarını, havayolu işlemlerinin dijitalleştirilmesi projesini de hayata geçireceklerini anlattı.
Ticaret ve sanayi odalarına yapılacak ödemeler dahil, tüm şirket kuruluş süreçlerinin elektronik ortama taşınacağını vurgulayan Bolat, elektronik defter uygulamasının devreye alınacağı bilgisini verdi.
Bolat, rekabetin korunmasına yönelik mevzuat çalışmalarıyla da rekabet ihlalleri için ihbar müessesesi geliştirdiklerini belirtti.
e-Ticarette piyasa gözetimi ve denetimini etkinleştirmek üzere e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi’ni uygulayacaklarına dikkati çeken Bakan Bolat; “Piyasa Gözetimi ve Denetimi Eylem Planı’nı hazırlıyoruz. Ayrıca hizmet verdiğimiz esnaf ve sanatkarlarımız ile kooperatiflerimizin finansmana erişimlerini kolaylaştırıyoruz. Tüm bu süreçleri 2024’te devreye almış olacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)