banner565

banner472

banner458

banner457

Zyxel, KOBİ’leri ‘yeni normale’ hazırlıyor

Covid-19 virüsü, yalnız bireyleri değil, şirketleri de zorluyor. Yeni normal kavramı içinde dijital iş yapış modelleri ağırlık kazanıyor.

HABER 01.06.2020, 00:11 23.03.2021, 17:25
12819
Zyxel, KOBİ’leri ‘yeni normale’ hazırlıyor

Artı ve eksileriyle yeni dönemde başarı olmak isteyen işletmeler için Zyxel’in birçok çözümü var. Zyxel Networks’den Türkiye Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal, Zyxel Network olarak KOBİ’lere pandemi sürecinde destek olduklarını belirterek, “KOBİ’ler maalesef sınırlı siber savunma becerisine ve savunma altyapısına sahip. Son dönemde kolay hedef olmaları nedeniyle KOBİ’ler özellikle hackerlar tarafından tercih edilir hale geldi. Zyxel Networks olarak bu noktada İşletmeleri pandemi sonrası ‘yeni normale’hazırlamayı kendimize göreve edindik” dedi.
Yeni ürünler geliştirmeye devam ettiklerinin altını çizen Erünsal, ürünleri hakkında şu bilgileri verdi: “USG FLEX 100/200/500 model güvenlik duvarlarının performansı,  bir önceki versiyona kıyasla donanımsal ve yazılımsal olarak yüzde 125 oranında artırıldı. Ayrıca ürünün UTM performansının kapasitesi ise yüzde 500 oranında yükseltildi. İşletmeler için maksimum ağ güvenliği sunan ürün, uzaktan VPN erişim desteği, kullanıcı dostu arayüzü, WiFi acces point yönetimi, hotspot imkanı gibi özellikleri ile öne çıkıyor. Hepsi bir arada mantığı ile tek bir kutuda küçük ve orta ölçekli şirketlerin tüm güvenlik ihtiyaçlarına cevap veren cihaz, sınırlı bilgi işlem bütçesi bulunan KOBİ’lerin iş sürekliliği ve güvenliğini garanti altına alıyor.”

Lokal koruma için global tehdit istihbaratı
Günümüzün siber saldırıları; crypto jacking, malware, ransomware çeşitleri gibi farklı tehditlerle birlikte her geçen gün çoğalıyor. USG FLEX serisi güvenlik duvarları, geleceğin bilinmeyen ataklarına karşı derinlemesine savunma sağlayarak, tüm bu gelişmiş tehditlere karşı kusursuz koruma sunan “akıllı bulut” sistemi ile KOBİ’lerin iş yükünü de hafifletiyor. Zyxel’in bulut çözümü olan Nebula hakkında bilgi veren Erünsal, şunları dile getirdi: “Piyasada mevcut olan birçok bulut tabanlı çözüm sadece kablosuz ağlara odaklanırken Zyxel Nebula bunun aksine, kablosuz erişim noktalarını (AP), ağ anahtarları ve güvenlik ağ altgeçitlerini kapsıyor.
Nebula, küçük ve orta ölçekli işletmelerin birden fazla sistemi kolayca yönetmelerini ve çoklu altyapılar kurmalarını sağlıyor. Nebula, cihazların üzerinde yer alan QR kodların taranarak bulut üzerinden en son güncellemelerin ve kurulum bilgilerinin otomatik olarak yapılması kolaylığını da sunuyor. Bu da genel olarak pahalı işgücü anlamına gelen teknik çalışanların işletme bünyesinde yer alması gereksinimini ortadan kaldırıyor.” Nebula ve isteğe bağlı lisanslama modeliyle, işletmelerin teknik uzmanlık ya da danışmanlık ücretleri gibi gizli maliyetlerin endişesini taşımadan bulut teknolojilerinin tüm avantajlarından yararlanmalarını da sağlıyor.

Zyxel’den KOBİ’lere rekabet gücü kazandıran ürünler
Dijitalleşme sürecinde KOBİ’lere rekabet gücü verecek birçok ürünlerinin bulunduğunu söyleyen Erüstün, kullanıcı dostu, yeni nesil akıllı switchleri; GS1920v2 ve XGS1930’u örnek gösteriyor. Ürün; yüksek performans, PoE işlevselliği ve ücretsiz Nebula Merkezi Yönetim desteği özelikleri ile öne çıkıyor. Öte yandan günümüzde şirketlerde IP güvenlik kamerası ve IP telefonlara olan ihtiyacın gün geçtikçe artması neticesinde kurulum karmaşası bir yana, işletme maliyetleri de yükseliyor. Erüstün, şunları aktardı: “Daha az kablo ve daha düşük kurulum maliyeti avantajı sunan Power Over Ethernet PoE switch’ler;  hem veri iletimini, hem de güç ihtiyacını aynı kablo üzerinden eş zamanlı olarak sağlayarak işletmelerin iş yükünü hafifletiyor. Zyxel GS1300 ve GS1350 model CCTV/IP Kamera PoE switch’ler bir porttan bir adet PoE uyumlu cihaza yüksek hızlı bağlantı ve güç imkanı sunuyor. Kurumlar, PoE sayesinde fazladan priz ihtiyacı ve kablo uzatmasına gerek duymuyor. Bu sayede KOBİ’ler kurulum ve işçilik maliyetlerinden tasarruf edebiliyor. NWA100 serisi Access pointlerimiz ve LTE3000 serisi Modem/Routerlarımız KOBİ’lere önerebileceğimiz; iş verimliği ve ağ iletişim performansını garanti altına alan diğer ürünlerimiz arasında yer alıyor.” 

Yorumlar (0)