banner565

banner472

banner458

banner457

Yerli ERP sistemlerine hibe ve Ar-Ge desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ‘kurumsal kaynak yönetimi (ERP)’ sistemlerinde yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesine yönelik destek programı başlattı.

DESTEK-TEŞVİK 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 23:02
24455
Yerli ERP sistemlerine hibe ve Ar-Ge desteği

Proje başına 25 milyon liraya kadar hibe desteği verilebilecek, 30 Eylül’e kadar başvurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dijital dönüşümde önemli araçlardan biri olan ‘kurumsal kaynak yönetimi (ERP)’ sistemlerinde, yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesine yönelik destek programı başlattı. Bakanlık, işletmelerin tedarikten muhasebeye, üretimden insan kaynaklarına kadar tüm süreçlerini etkin ve verimli yürütmesini sağlayan ERP sistemlerinde stratejik bir ihtiyacı karşılamak için harekete geçti. Özellikle savunma sanayisi gibi önemli alanlardaki büyük işletmelerin yabancı ürünlere bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla ERP Sistemleri Destek Programı başlatıldı.

Dijital dönüşüm: Programla son yıllarda kritik verilerin güvenliği gibi nedenlerle stratejik açıdan önemi artan ERP sistemlerinde, bilinen sistemlerle rekabet edebilecek özelliklerde bir ürünün geliştirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, geliştirilecek ürünün açık kaynak olarak tüm firmaların kullanımına açılmasının sağlanması planlanıyor. Böylelikle hem büyük kritik işletmelerde stratejik bir ihtiyacın giderilmesi hem de ERP kullanımının yaygınlaşmasıyla işletmelerin dijital dönüşümünün hızlandırılması amaçlanıyor.

Hibe desteği ve Ar-Ge teşviği: Rekabet öncesi işbirliği yaklaşımının benimsendiği destek programında, en az iki geliştirici firmayla bir kullanıcı firmanın birlikte proje yürütmeleri gerekiyor. Proje sonunda geliştirilen ürünün kodlarının açık kaynakta paylaşılması zorunluluğu bulunuyor. Bu sayede, projeyi geliştiren firmaların yanında tüm teknoloji ekosistemi bu ürünü kullanabilecek ve hizmet sunabilecek.

Proje başına 25 milyon liraya kadar hibe: Programda, Bakanlık tarafından sağlanacak destek, konunun önemine uygun belirlendi. Proje başına 25 milyon liraya kadar hibe desteği verilebilecek. Ayrıca, projelerde yapılacak harcamalar için Ar-Ge vergi teşvikleri uygulanabilecek. Programa 30 Eylül’e kadar başvuruda bulunulabilecek.
Bilgi için: Başvuru ve detaylı bilgilere “rip.sanayi.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek.

Sel mağduru esnafa destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sağanak yağış sonrası yaşanan su baskınından etkilenen Edirne esnafına yönelik olarak KOSGEB’in acil destek kredisi programı başlatacağını açıkladı: “Bir an önce işyerlerini ayağa kaldırmaları için Bakanlık olarak desteğimizi vereceğiz.“ Bakan Varank’a, su baskınından zarar gören Edirne esnafını ziyareti sırasında Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edine İl Başkanı Belgin İba da eşlik etti.
KOSGEB Acil Destek Kredisi: KOSGEB, Edirne’de meydana gelen su baskınının yaralarını sarmak amacıyla başlatacağı 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli acil destek kredisi programı, 36 ay vadeli olacak. 100 bin TL üst limitli programdan su baskınından zarar gören ve bu durumları Valilikçe belgelenen işletmeler yararlanacak. Krediden faydalanacak işletmeler ilk 12 ay geri ödeme yapmayacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. Program sıfır faizli olarak uygulanacak, faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.

Yorumlar (0)
banner557