banner565

banner472

banner458

banner457

TÜSİAD SD² 5. Çağrı Dönemi Başarı Hikayeleri açıklandı; Tüm değer zincirinde teknolojik dönüşüm şart 

TÜSİAD SD2 Programı’nın Başarı Hikayeleri Töreni’nde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, teknolojik dönüşümü tüm değer zincirine genişletmemiz gerektiğini vurgulayarak, “KOBİ’ler dahil tüm ölçekte şirketlerimizde hem teknolojiyi kullanma hem de teknolojiyi geliştirme yetkinliğimizi artırmamız gerekiyor” dedi.

HABER 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 00:48
20718
TÜSİAD SD² 5. Çağrı Dönemi Başarı Hikayeleri açıklandı; Tüm değer zincirinde teknolojik dönüşüm şart 

TÜSİAD’ın, sanayinin dönüşümüne destek sağlamak amacıyla beş yıldır yürüttüğü TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm (TÜSİAD SD2) Programı’nın 5. Çağrı Dönemi Başarı Hikayeleri açıklandı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, açılış konuşmasında; 2018’den bu yana iş dünyasının dijital dönüşüm yolculuğunda arz ve talep tarafının buluşmasına ve birlikte üretmelerine katalizör olduklarını belirterek, “TÜSİAD SD2 teknoloji kullanıcısı şirketlerimize ihtiyaçları ve sorunları için çözüm bulabildikleri bir kanal oluyor. KOBİ ölçeğindeki teknoloji tedarikçilerimize ise geliştirdikleri dijital çözümlerinin müşteri doğrulaması ve ticarileşmesi için fırsat sunuyor” dedi.
Orhan Turan, Türkiye’de istihdamın %72’sini, üretim değerinin %42’sini ve ihracatın %36’sını oluşturan KOBİ’lerin dijital dönüşümü içselleştirme ve yönetme becerilerinin geliştirilmesinin, yaratılan toplam katmadeğerin artırılması açısından stratejik bir unsur niteliği kazandığına dikkat çekti: “Teknolojik dönüşümü tüm değer zincirine genişletmemiz gerekiyor. KOBİ’ler dahil tüm ölçekte şirketlerimizde hem teknolojiyi kullanma hem de teknolojiyi geliştirme yetkinliğimizi artırmamız gerekiyor.”
Turan, dijital ekonomi ekosistemine azami katkıyı sağlamak hedefiyle geliştirdikleri TÜSİAD SD² Dijital Platformu’nun paydaşlarına 7/24 erişim ve görünürlük fırsatı sağlarken kullanım senaryoları kütüphanesi işlevi de gördüğünü ve törende açıklanan çözümlerin de ilham verici yeni örnekler olarak bu kütüphaneyi daha da zenginleştireceğini anlattı: “İş dünyasının ihtiyaçlarına daha geniş bir perspektifte cevap verebilmek amacıyla Programın kapsayıcılığını geliştirme yönünde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde dijital dönüşüm danışmanları ve kurumsal yatırımcılar da Platform’da yer alabilecek.”
SD2 ile nitelikli teknoloji şirketlerinden destek: TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masa Eşbaşkanı Perihan İnci, açılış konuşmasında, bu çağrı döneminde tamamlanan projelerle birlikte, toplam 62 alanda proje çalışıldığını, iyi uygulama kütüphanesi daha da genişleyen TÜSİAD SD2’nin sürekli büyümeye devam ettiğini söyledi. İnci, şirketleri TÜSİAD SD2’nin yakında başlayacak 6. Çağrı dönemine davet etti: “TÜSİAD SD2 artık çağrı dönemleriyle sınırlı değil. Hayata geçirdiğimiz dijital platformla kullanıcıların tedarikçilere 7/24 ulaşabilmesini sağlıyoruz. Şu anda TÜSİAD SD2 Dijital Platformu’nda teknoloji şirketleri tarafından yayınlanmış 350 teknolojik ürün ve hizmet var. Teknolojiye ihtiyacı olan şirketler, teknoloji kullanıcısı olarak platforma katılıp bu 350 çözümü inceleyebilir ve tedarikçilerle temasa geçebilir.”
Logo Yazılım desteğiyle gerçekleşen TÜSİAD SD² Başarı Hikayeleri Töreni’nde, saha güvenliği, veri ambarı geliştirilmesi, siber güvenlik, e-ticaret uygulaması, akustik analiz konularında projeler paylaşıldı. Törende, 5. Çağrı Dönemi’nin destekçileri Lenovo ve SAP (Altın Sponsorlar) de özel başarı kategorilerinde seçtiği projeleri açıkladı.
Başarı kategorileri şöyle: Borusan Lojistik & Selvi Teknoloji / Rampa Saha Güvenlik Projesi - Yaygınlaşma Potansiyeli. Ekoten & B2Metric / Makine Öğrenmesi Duyarlı Veri Ambarı Geliştirilmesi-Sektörel Dönüşüm Potansiyeli. Organik Kimya & Cyberwise / OT Network Siber Güvenlik-Sektörel Dönüşüm Potansiyeli. Pınar Online & Basefy / Eticaret Uygulamasında Teknik Geliştirme-Ticarileşme Potansiyeli.  Teksan & Metapax & Miltron / Tanklarda Akustik Analiz İle Kaçak Tespiti Yapılması-Katma Değer.  Özel Başarı Kategorileri:  Ekoten & B2Metric-SAP Özel Başarı Kategorisi.  Organik Kimya & Cyberwise-Lenovo Özel Başarı Kategorisi.

Yorumlar (0)