banner565

banner472

Almanya’da yatırım fırsatları konuşuldu

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen toplantıda Almanya’nın ticaret ve yatırım fırsatları anlatıldı.

OSB 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:12
22712
Almanya’da yatırım fırsatları konuşuldu

Toplantıda OSBÜK Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, Türkiye’nin ihracatta 2021’de iyi bir yükseliş ivmesi yakaladığını ve bu ivmenin 2022’de de devam ettiğini vurguladı. Ardıç, “2022 ilk çeyrek verilerine göre Almanya ülke bazlı bakıldığında 4.9 milyar dolar ile en fazla ihracat yaptığımız ilk 10 ülke içerisinde birinci sırada yer almaktadır” dedi.
Toplantının bilgilendirme bölümünde Berlin Ticaret Müşaviri Abdullah Soylu, Almanya’nın eyaletlere ayrıldığını, iş ve yatırım planlamasında her bir eyaletin ayrı ülke gibi değerlendirilmesi gerektiği bilgisini verdi. Soylu, Alman sanayisinde otomobil, makine, kimya, elektrik-elektronik ve gıda endüstrisinin önde gelen sektörler olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin Almanya’ya ihracatında hazır giyim, motorlu taşıtlar ve parçaları, makinalar, gıda ve yem ile metal ürünleri önceliklidir” diye konuştu.
Berlin Ticaret Müşaviri Berrak Bilgen Beşergil, ülkeye yatırımda potansiyel sektörleri ise şu şekilde sıraladı: “Yazılım ve bilişim, ulaştırma, lojistik ve depolama, elektronik ev eşyaları ve mutfak eşyaları, tekstil ve hazır giyim, mobilya, inşaat ve altyapı, gıda ve konserve ürünleri ve makine endüstrisi.”

Yorumlar (0)