banner565

banner472

banner458

banner457

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sivas OSB’yi 245 hektar büyüttük”

TÜRASAŞ’ya yeni yatırım: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarihî Kent Meydanı’nda düzenlenen Sivas mitingindeki konuşmasında, son 21 yılda Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.’ye (TÜRASAŞ) canlandırarak gücüne güç kattıklarını belirtti: “TÜRASAŞ’ta mühendislerimizin tasarımı millî yük vagonlarını üretiyoruz. Şimdi de ilk etapta 250 kişiyle başlayıp daha sonra 500 kişiyi istihdam edecek Boji Üretim Fabrikası ile TÜRASAŞ’ı büyütüyoruz.”

OSB 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:27
14711
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sivas OSB’yi 245 hektar büyüttük”

Ankara-Sivas YHT: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun-Sivas Demir Yolu Hattı’nın modernizasyonunun tamamlandığını kaydetti: “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattımızı hizmete alarak iki şehir arasındaki seyahat süresini yaklaşık 2 saate indirdik. Bu hat, Edirne’den Kars’a uzanan, doğu-batı hızlı demiryolu koridorunun önemli bir parçasıdır. Hattın, Sivas-Erzincan arasındaki kısmının yapımına başladık. Mevcut Divriği-Kars hattını elektrikli ve sinyalli hâle getiriyoruz. Sivas Lojistik Merkezimizin yapımına devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na iç ve dış hatlar terminal binasını hizmete sunduk.”
Demirağ OSB ve Sivas Merkez 1. OSB’ye (Sivas OSB) yapılan yatırımlar: Sivas ve bu şehri de içine alan bölgede, sanayi ve teknolojide yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Teknokent, 4 Ar-Ge merkezi ve bir tasarım merkezi kurduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yılın yatırım programında yer alan Demirağ OSB projesinin altyapı inşaatını sene sonuna kadar tamamlayacaklarını açıkladı: “Sivas Merkez OSB’yi 245 hektar büyüttük. İstihdamı desteklemek için, Sivas’taki işverenlere 2.2 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Enerjide, merkezin yanı sıra Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Gemerek, Gülçayır, Gürün, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Yıldızeli ve Zara’ya doğalgaz arzını sağladık. Bu yıl Hafik ve Koyulhisar’a önümüzdeki yıl Gölova’ya, sonraki yıl Doğanhisar’a doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557