banner565

banner472

banner458

banner457

OSB’lere sıfır atık çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve OSBÜK işbirliğinde “Sanayi Tesisleri ve OSB’ler İçin Sıfır Atık Uygulaması Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

OSB 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 09:44
26711
OSB’lere sıfır atık çağrısı

OSB’ler konunun öneminin farkında: OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, son 100 yılda dünyada büyük değişimler yaşandığını, tüm ihtiyaçların değiştiğini, sürdürülebilir ve kaliteli bir yaşam için sahip olduğumuz her şeyi daha verimli kullanmak zorunda olduğumuzu söyledi. Kütükcü, çevre konusunda zaten çok duyarlı olan OSB’lerin, bu konuda yeni çalışmalar yapmasının bir ihtiyaç olduğunu aktararak, tüm sanayi tesislerine ve OSB’lere ‘çevre’ ve ‘sıfır atık’ konusunda sürekli iyileştirme çalışmaları yapmaları çağrısında bulundu.
Çevre duyarlılığı ve Sıfır Atık gibi konularda OSB’lerin rolünün çok değerli olduğunu, OSB’lerin sıfır atık konusunun farkında olduklarını ve bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Kütükcü, “Planlı üretim faaliyetlerimiz, arıtma tesislerimiz, bölgelerimizde yürüttüğümüz geri kazanım çalışmaları, oluşturduğumuz yeşil alanlar bunların hepsi OSB’lerimizin farkındalığını ortaya koyuyor. İnşallah önümüzdeki dönem Sıfır Atık konusunda daha yoğun çalışacağımız bir dönem olacak” dedi. Kütükcü, sadece Türkiye’de atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörünün büyüklüğünün 40 milyar liraya yaklaştığını aktardı: “Dolayısıyla sıfır atık konusunda başarılı olabilmek için bizim bu yeniden işlenebilir atıkları çöp olmaktan kurtarıp, üretime kazandırmak ve böylece doğayı da korumak gibi bir mecburiyetimiz var.”
“Sıfır Atık sorumluluk hareketidir”: TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç, pandemi ile doğanın insanlara bir mesaj verdiğini söyledi: “Çevre kirliliği, iklim değişikliği, küresel ısınma bunların bir göstergesi. Bu çerçevede gerçekleştirilen faaliyetlerin en önemlisi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi’dir.”
Webinarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Envanter ve Eğitim Şube Müdürü Hülya Çakır, Sanayi Tesisleri ve OSB’ler İçin Sıfır Atık Uygulaması hakkında bilgiler verdi. Seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Yorumlar (0)