banner565

banner472

banner458

banner457

Çalışan kadınların sorunu ‘tükenmişlik’

Deloitte’un ‘İş Hayatında Kadın-2022 Araştırması’ yayımlandı. Araştırmaya göre, tükenmişlik hissi, esnek çalışmanın istenen seviyede uygulanmaması ve ihtiyaç duydukları desteği alamamaları kadınların iş hayatındaki varlığı önünde engel olmaya devam ediyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:48
22731
Çalışan kadınların sorunu ‘tükenmişlik’

Araştırmaya katılan kadınlar, Pandemi’den sonra çalışma düzeninin değişmesine rağmen yüksek oranda tükenmişlik hissi ve stres yaşadıklarını belirtiyor. Dünyadaki ‘büyük istifa’ dalgasının devam edeceği sinyalini veren araştırmaya katılan kadınların yarısından fazlası iki yıl içinde çalıştıkları işyerinden ayrılmak istiyor. Mevcut işyerinde çalışmaya devam edeceklerini söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 10.
Deloitte Türkiye Yetenek Lideri Gülfer Irmak, Pandemi’de birçok şirket ve çalışanın hem fırsat hem de zorluklar getiren bir değişim dönemi geçirdiğini söyledi. Hibrit çalışma modelinin tüm dünyada yaygın bir uygulama haline geldiğini vurgulayan Irmak, “Bununla birlikte araştırmamıza katılan kadınların yanıtları, Pandemi ile gelen değişimin iş hayatındaki kadınlara ağır bir bedel ödettiğini ortaya koyuyor. Öncelikle tükenmişlik hissinin endişe verici derecede yüksek seviyelere ulaştığını görüyoruz. Aynı zamanda kariyer ve yaşamları için karar veren kadınlar yeni, esnek çalışma sistemleri talep etmeye başladı. Bir kısmı ise işyerlerini veya iş hayatını tamamen terk etmek zorunda kaldı” diye konuştu.

Yorumlar (0)