banner565

banner472

banner458

banner457

Dünya teknoloji öncülüğünde gelişecek, Türkiye’de ise ilk sırada enerji var

PwC Türkiye’nin KONDA işbirliğiyle hazırladığı Gelecek Trendleri Araştırması’na göre; Türkiye ve dünyaya dijitalleşme yön verecek ve dünya teknoloji sektörünün öncülüğünde gelişecek.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20726
Dünya teknoloji öncülüğünde gelişecek, Türkiye’de ise ilk sırada enerji var

Tüm dünya için gelir dağılımındaki eşitsizlik ve iklim değişikliği endişe duyulan konular olarak ortaya konurken katılımcılara göre Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları çoğalacak ve yaygınlaşacak. Araştırmada öne çıkan bulgular, 6 başlık altında değerlendirildi. Bu başlıklar; Yeni Ekonomik Denklemin Değişime Öncü Sektörleri, Çalışma Hayatı, Teknoloji, Sürdürülebilirlik, Toplum ve Gençlere Tavsiyeler…
PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, “Pandemi döneminde hazırladığımız bu çalışma ile değişimlerin tetiklediği fırsatlara ve zorluklara liderlerin gözünden bakmayı amaçladık” dedi.
KONDA Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, “İklim değişikliği, teknoloji, Pandemi, ekonomik kriz, savaşlar gibi küresel buhranlar, Blockchain, merkeziyetsiz finans, yapay zekâ ve Metaverse gibi fırsat alanları bireyleri, şirketleri, bildik toplumsal yapıları, hukuku, küresel ilişki ve organizasyonları değişime zorluyor. ‘Yeni’ şimdi başlıyor aslında” diye konuştu.

Yorumlar (0)