banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye çocukların Pandemi’de en fazla kaygı duyduğu ikinci ülke

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nin düzenlediği  seminerde Pandemi’de farklı ülkelerde eş zamanlı gerçekleştirilen ‘COVID-19 ve Çocuğun İyi Olma Hali’ araştırmalarının sonuçları paylaşıldı.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:53
28716
Türkiye çocukların Pandemi’de en fazla kaygı duyduğu ikinci ülke

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci, Prof.Dr. Emre Erdoğan, Dr. Öğretim Üyesi Başak Akkan ve BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi Koordinatörü Gözde Durmuş’un, Dünya’da 20 ülkede 24 bine yakın çocuğun katılımıyla yürütttüğü nicel araştırmanın sonuçlarına göre; Türkiye Pandemi döneminde çocukların en fazla kaygı duyduğu ikinci ülke konumunda. Türkiye, çocukların mutluluğunun Pandemi öncesine kıyasla en fazla azaldığı ilk 5 ülke arasında.
Emre Erdoğan, Pandemi’nin düşük sosyoekonomik statüye sahip çocukları daha olumsuz etkilediğini, Pınar Uyan Semerci, maddi imkânsızlıkların özellikle ev koşulları ve uzaktan eğitim açısından Pandemi’de  oldukça büyük eşitsizlikler yaratsa da araştırmaya katılan tüm çocukların kaygı, korku ve endişe yaşadığını gösterdiğini, Başak Akkan, yüz yüze eğitimin yerini uzaktan eğitimin almasının çocukların öznel iyi olma hallerinin üzerinde farklı etkiler yarattığını, Gözde Durmuş, bu tür araştırmaların çocuklarla beraber yorumlanmasını çok önemsediklerini söyledi.

Yorumlar (0)
banner557