banner565

banner472

banner458

banner457

8 projede imzalar atıldı

Çeşitli programlara katılmak için Adıyaman’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘2024 Yılı Adıyaman Projeleri İmza Töreni’ne katıldı.

OSB 01.03.2024, 00:04 25.03.2024, 09:41
24681
8 projede imzalar atıldı

Bakan Kacır şunları söyledi: “2024’te GAP Bölge Kalkınma İdaremiz tarafından desteklenecek 8 projenin sözleşmesini imzaladık. ‘Gölbaşı Tabiat Parkı’nın İyileştirilmesi ve Çevre Düzenlemesi’, ‘Nemrut Karadut Köyünde Turizm ve İstihdam Gelirlerinin Artırılması’ projeleriyle kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehrimizin zengin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarıyoruz. Şehrimizin turizm altyapısını güçlendiriyoruz. ‘Arıcılığın, Bağcılığın, Seracılığın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması’, ‘Sincik Köyleri Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu’, ‘Su Berekettir 2. Faz Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu’, ‘Tarımının Mekanizasyon Olanaklarının Modernize Edilmesi’ projeleriyle de Adıyaman’da tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılarak bölge ekonomisinin güçlenmesini hedefliyoruz. Toplam 151 milyon lira büyüklüğündeki bu projeler için GAP Bölge Kalkınma İdaremiz 138 milyon lira kaynak sağlayacak. Şehrimizin turizm ve tarım potansiyelini açığa çıkaracak bu yatırımların hayata geçmesiyle 1733 kişiye istihdam sağlayacağız. Projeler kapsamında 1500’ün üzerinde vatandaşımıza ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim imkanları tanıyacağız. Bugün 8 projemizin yanında şehrimize bilim merkezi kazandırmak üzere Adıyaman Belediyemizle işbirliğine gidiyoruz. Adıyaman Bilim Merkezimiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun.”
İmza töreni, Adıyaman Valisi Osman Varol, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Hasan Maral’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)