banner565

banner472

banner458

banner457

“Cari açığın anahtarı bu bölgede”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı , Çukurova Bölgesindeki stratejik tesisleri ziyaret etti.

OSB 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:46
20837
“Cari açığın anahtarı bu bölgede”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, EMBA Elektrik Üretim A.Ş.’nin Adana Özel Endüstri Bölgesi ve Ceyhan OSB’de incelemelerde bulunan Varank, “Ceyhan, Mersin ve Hatay bölgesi, cari açık verdiğimiz alanlarda Türkiye’ye önemli kazanımlar, yatırımlar getirecek bölgeler olacak” dedi.
Ceyhan Endüstri Bölgesi’nin etrafında özellikle petrokimya sanayisine dönük yeni OSB’ler ilan ettiklerini, önümüzdeki dönemde de ilan edecekleri alanlar bulunduğunu söyleyen Varank, Akkuyu’da ilk reaktörün 2023 sonunda devreye alınacağını, Türkiye’nin ilk polipropilen tesisinin temelini bu yıl atmayı hedeflediklerini, Türkiye’nin en büyük elektrik santrallerinden birini inşa eden EMBA’nın da yıl sonuna kadar üretime geçmeyi planladığını açıkladı.
Varank, Çukurova programının ilk durağı olan Adana’da, Vali Süleyman Elban ile Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, EMBA Elektrik Üretim AŞ Adana Özel Endüstri Bölgesi ile Ceyhan OSB’de incelemelerde bulundu. Varank, Ceyhan Endüstri Bölgesi’nin ilk endüstriyel üretim projesi Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi’nin alt yapı çalışmalarına ilişkin Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’tan, EMBA Elektrik Üretim AŞ’nin Adana Özel Endüstri Bölgesi’deki incelemesinde şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mete Bülgün’den termik elektrik santrali yatırımıyla ilgili bilgiler aldı. Varank, Mersin’in Gülnar ilçesinde Vali Ali İhsan Su ile birlikte yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santralindeki (NGS) çalışmaları inceledi. Varank’a Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de eşlik etti.
Varank’a programlarında Adana Valisi Elban ve Mersin Valisi Su’nun yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, ASO Başkanı Özdebir, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger de eşlik etti.

Yorumlar (0)
banner557