banner565

banner472

banner458

banner457

ÇOSB ZEKA’ya Erişilebilirlik Belgesi verildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından özel eğitim almış ve çalışabilecek durumdaki hafif zihinsel engellilere iş imkanı kazandırmak amacıyla hazırlanan ZEKA’ya (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi) Tekirdağ Valiliği tarafından Erişilebilirlik Belgesi verildi.

OSB 01.10.2021, 00:01 06.10.2021, 13:10
2897
ÇOSB ZEKA’ya Erişilebilirlik Belgesi verildi

Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı V. Harun Kaya, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra kurum yöneticileri katıldı.
Vali Yıldırım şunları söyledi: “Erişilebilirlik Belgesi, engellilerin çalışma ve eğitim ortamının oluşturulduğu alanlarda engelli bireylerin rahatlıkla erişebilmesini sağlayanlara veriliyor. Bu yüzden özel donanımlar gerektiriyor. Arkadaşlarımız incelemelerini yaptılar, hepsinin yerli yerinde eksizsiz ve tam olduğunu tespit ettiler” dedi.
ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de şunları ifade etti: “Biz biraz daha geliştirdik projeyi, engelli bireylerimiz atölyelerde birtakım işler yapsın, hem ailelerini maddi olarak katkıda bulunsunlar hem sosyalleşme imkanı bulsunlar.”

Yorumlar (0)