banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Güzeller OSB’de üretilecek: Zeybek oynayan i-toys robotları

Türk teknoloji firması AB Plus Bilişim Teknolojileri A.Ş., robot oyuncaklar teknolojisinde ilklere imza atıyor.

OSB 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:05
22803
Gebze Güzeller OSB’de üretilecek: Zeybek oynayan i-toys robotları

İnsan hareketlerini, hiçbir entegre sensöre ihtiyaç duymadan sadece görerek taklit edebilen i-toys robotları, oynadıkları ‘zeybek’ oyunu ile yoğun ilgi görüyor. Diğer halk oyunları ve futbol dahil birçok hareketi görerek taklit edecek olan i-toys robotlarının, 2022 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor.
AB Plus Bilişim Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, uygun fiyata sıra dışı deneyim yaşatacak oyuncaklar üzerinde çalıştıklarını belirterek, çok farklı yetkinliklere sahip robotları i-toys ailesine katmaya devam edeceklerini söyledi: “i-toys robotları, mekanik, mekatronik ve yapay zeka desteği olarak çok üstün oldukları için sınırsız oyunlar ve farklı yeteneklere sahip olacaktır.”
Dr. Akın Arslan, “Gelecek yıl, i-toys robotların üretimini, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir vizyonla kurulan Adem Ceylan Anadolu Meslek Lisesi’nde öğrenciler ile birlikte gerçekleştireceğiz. Onları hem yetiştireceğiz, hem de bu üretimin bir parçası haline dönüştüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)