banner565

banner472

banner458

banner457

Kırklareli OSB’de SOM Prefabrik açılışı yapıldı

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, 19 fabrikanın toplu açılış törenine evsahipliği yaptı. Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam katıldı.

OSB 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:29
16264
Kırklareli OSB’de SOM Prefabrik açılışı yapıldı

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde NET İnşaat Danışmanlık Mühendislik A.Ş. yapısı içerisinde yer alan SOM Prefabrik Betonarme A.Ş.’nin de açılışının gerçekleştirildiği törene NET İnşaat ve SOM Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yaman da katıldı. Bakan Kacır, OSB’lerin Yeşil OSB’lere dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Dünya Bankası Türkiye OSB Projesi’nin 300 milyon dolarlık finansman desteğiyle desteklendiğini açıkladı.
Bakan Kacır; “Proje ile Türkiye genelinde seçilmiş OSB’lerin verimliliğini, çevresel sürdürülebilirliği ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizdeki sanayi işletmelerinin etkin yeşil dönüşümünü gerçekleştirmek adına Dünya Bankası ile 450 milyon dolarlık Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ni hayata geçiriyoruz” açıklamasını yaptı.
Ali Yaman; “Türkiye’nin dört bir yanında yatırımlarımıza devam edeceğimizi ve sanayinin yeni başkenti olmaya aday olan bölgede iş potansiyellerinin katlanarak devam edebilmesi için çalışmalarımıza ağırlık vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Yorumlar (0)