banner565

banner472

banner458

banner457

‘KKTC Stratejik Vizyon’ yol haritası

OSTİM Teknik Üniversitesi ve Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TUGİK) ortaklığında KKTC’de ‘Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Stratejik Vizyon Çalıştayı’ düzenlendi.

OSB 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20938
‘KKTC Stratejik Vizyon’ yol haritası

Çalıştay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Yülek, TUGİK Kurucu Genel Başkanı Erhan Özmen, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve KKTC Genç İş Adamları Derneği Başkanı Muhit İnce katılımıyla gerçekleşti.
KKTC’nin teknolojik gelişiminin ve ekonomik kalkınmasının hızlandırılması için bir yol haritası ortaya koymak için OSTİM Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü akademisyenleri, TUGİK ve KKTC Genç İş Adamları Derneği ortaklığında bir ön rapor hazırlandı.
Tatar, “KKTC’nin sorunlarını bilen ve Singapur’un kalkınma modelini çok iyi incelemiş biri olarak bu Çalıştay’ın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Deniz, “Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için eylem planlarımızı harekete geçirmeliyiz” diye konuştu. Özmen, “Kıbrıs Akdeniz’in Singapur’u neden olmasın?” derken, Prof.Dr. Yülek, geçmiş dönemlerde yaptıkları çalışmalar sonrasında Singapur Kalkınma Modeli’ni uygulamaya koyacaklarını söyledi. İnce, şu açıklamayı yaptı: “Covid-19 dönemi sonrası ekonomik gelişmelerin olumsuz etkilerinin aşılması için KKTC’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olarak Singapur Kalkınma Vizyonu’nu KKTC’de hayata geçirmek için bu çalıştayın sonuçlarının verimli olmasını dilerim.”

Yorumlar (0)