banner565

banner472

banner458

banner457

Niğde’de açılışlar hız kesmedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Niğde’de Organize Sanayi Bölgesindeki Biska Tekstil’in temelini attı. Varank, temel atma töreninde tekstil fabrikasının 9’uncu ayda üretime başlaması konusunda mühendislerden söz aldı.

OSB 01.03.2022, 00:00 18.03.2022, 10:31
11854
Niğde’de açılışlar hız kesmedi

İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin açılışına katılan Varank, daha sonra Belediye Ekmek Fabrikası’nı hizmete açtı. Modern şekilde yenilenen ekmek fabrikası 2 bin m2’lik alanda, hijyenik ortamda saatte 5 bin ekmek üretim kapasitesine sahip. Ayrıca tesiste 50 ihtiyaç sahibi kadın, şehrin farklı noktalarına kurulacak büfelerde ise engelli vatandaşlar istihdam edilecek. Ekmek fabrikasında ayrıca çölyak hastalarının ihtiyacı olan glütensiz ürünler de üretilecek.
Varank, “Biska Tekstil Fabrikası’nın bu yatırımı Niğde’yi tekstilde bir üst lige çıkaracak. Halihazırda Gaziantep OSB’de 2 fabrikasıyla faaliyetlerini sürdüren Biska Tekstil’in Niğde’ye yapacağı yatırımın değeri 400 milyon avro, planlanan istihdam da yaklaşık 2 bin kişi. Üç etap şeklinde yapılması planlanan ve 150 bin m2 üzerine kurulacak İplik Üretim Tesisi’nin günlük 120 ton üretim kapasitesi olacak” ifadelerini kullandı.
Programa, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri; Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)