banner565

banner472

banner458

banner457

OSTİM Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) açıldı

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü çatısı altında hayata geçirilen, işletmelerin yurt dışı pazarlarda rekabetçi konuma yükselmeleri, zamanında, doğru ve sağlam pozisyon almaları için çalışarak, firmaları sistemli şekilde küresel pazarlara açmayı planlayan OSTİM Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) hizmete açıldı.

OSB 01.12.2022, 00:01 23.12.2022, 12:32
25029
OSTİM Dış Ticaret İstihbarat Merkezi (DTİM) açıldı

canli ba his oyna, Geneva,sans-serif;">OSTİM DTİM’in açılış törenine Ankara Vali Yardımcıları; Abdullah Dölek ve Turan Yılmaz, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özden, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Üyeleri; Mithat Ertuğ, Behzat Zeydan, Mehmet Alkan, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ünsal Sığrı, KOSGEB OSTİM Merkez Müdürü Hasan Şenel, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, OSTİM Vakfı Müdürü Gülnaz Karaosmanoğlu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayi ve Yönetici İş Adamları Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkan Yardımcısı Tayfun Angın, Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdem Koçoğlu, OSTİM Kümelenme Yöneticileri ve sanayiciler katıldı.
Başkan Orhan Aydın, “OSTİM’de şu anda dünyanın her yerinde rekabet edebilecek KOBİ topluluğu oluşturduk. Dünya firmalarının burada yapılan üretime, KOBİ’lerimize ihtiyacı var” dedi. Dr. Cahit Çelik, proje hazırlık sürecinde ihracat yapma kapasitesi en büyük olan OSB’leri incelediklerini kaydetti. Başkan Levent Çamur, OSTİM’in dünyada bir marka olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Tayfun Angın, sanayicilerin dış ticaret istihbaratına ve nitelikli elemana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)