banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayi-eğitim işbirliğinin örnek projesi zirvede

GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın geçtiğimiz yıl Kocaeli Dilovası’nda eğitime kazandırdığı GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci yılında, LGS (Lise Geçiş Sınavı) tercihlerinde, Anadolu Meslek Programı türünden öğrenci alan Meslek Liseleri arasında en çok tercih edilen ikinci okul oldu.

OSB 01.09.2020, 00:01 29.09.2020, 10:07
20181
Sanayi-eğitim işbirliğinin örnek projesi zirvede

Türkiye’nin en iyi mesleki eğitim veren okulu olma hedefiyle çalışmalarına devam eden GEBKİM MTAL’nin öğrencileri arasına bu yıl LGS puanıyla 140 yeni öğrenci ekledi. 2020 LGS puanlarına göre yüzde 8.9 ile yüzde 27.48 yüzdelik dilimdeki öğrencilerin tercihi olan GEBKİM MTAL, Kocaeli genelinde en yüksek yüzdelik dilimle öğrenci alan ikinci okul oldu. Toplam 480 öğrenci kapasiteli okulda 20 derslik, 8’i kimya ve 4’ü endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvar bulunuyor.
GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve GEBKİM-Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “Öğrencilerimizin kimya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar olmasını önemsediğimiz kadar kültürel ve sosyal açıdan kendini geliştirmiş mutlu bireyler olmasını da önemsiyoruz. Bu doğrultuda GEBKİM Vakfı olarak okulumuzu her alanda desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Çelik, bu yıl devreye alınması planlanan Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi’nin öğrencilere mikro düzeyde üretim yapma ve deneyim kazanma fırsatı sağlayacağını söyledi. Çelik, Endüstriyel Otomasyon sınıfını da bu yıl açacaklarını duyurdu.

Yorumlar (0)