banner565

banner472

banner458

banner457

“Savunma sanayi ihraç eden ender ülkelerdeniz”

Ankara Kahramankazan ilçesinde, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’de, Teknokar Savunma ve Havacılık A.Ş.’nin yeni fabrikasının açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal ve Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve Teknokar Savunma ve Havacılık A.Ş. Genel Müdürü Necla Yılmaz katıldı.

OSB 01.03.2021, 00:09 29.03.2021, 15:35
22382
“Savunma sanayi ihraç eden ender ülkelerdeniz”

Dünyada ekonomik güç ve uluslararası arenada söz sahibi olmak için savunma sanayisine yatırım yapmak gerektiğini vurgulayan Varank, yerlilik oranını yüzde 70’lerin üzerine çıkarmayı başardıklarını, sektörün yıllık cirosunun 11 milyar doları aştığını, cironun yaklaşık yüzde 30’unun da ihracattan geldiğini kaydetti: “Türkiye artık sadece kendi savunma sanayisini inşa edebilen değil, yurt dışı pazarlara da ihraç edebilen bir ülke konumuna geldi. Savunma ve havacılık sektöründe Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak OSB’lerden biri deAnkara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB. Bölgedeki 155 sanayi parselinin 149’unun yatırımcılara tahsis edilmiş durumda, tüm tesisler yatırımcılarla dolduğunda burada 15 bin kişilik ilave istihdam öngörüyoruz.”
Celal Sami Tüfekçi, savunma projelerinde yerlileşmeyi görev edinerek bunu sözleşmelerde şart olarak koyduklarını aktardı: “Savunma sanayimizdeki büyük firmamıza verilen ana platform projesinin yüzde 70’si değişik kategorilerde küçük sanayiciye aktarılmak zorundadır. Bu vesileyle savunma sanayi ekosistemi oluşmuştur.”
Necla Yılmaz, şirketin yakın zamanda ihracat yapmayı hedeflediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)