banner565

banner472

banner458

banner457

Tataristan Cumhurbaşkanı’ndan GEBKİM’e yatırım sözü

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristanlı şirketlerin Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı yatırım ve işbirliği projeleri için GEBKİM’i (Kocaeli-Gebze Kimya İhtisas OSB) ziyaret etti.

OSB 01.07.2021, 22:20 28.07.2021, 10:26
22745
Tataristan Cumhurbaşkanı’ndan GEBKİM’e yatırım sözü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın eşlik ettiği OSB gezisinde Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Dünyanın birçok ülkesinde bulundum, pek çok sanayi bölgesini gezdim ancak Türkiye’deki gibi iyi işleyen OSB’lere rastlamadım. Özellikle de GEBKİM’in olanaklarını ve yapısını çok beğendik. Türkiye’nin yardımlarıyla Tataristan’da pek çok Türk şirketi kendi yatırımlarını gerçekleştirdi. Şimdi bizim de Türkiye’ye yatırım yapma niyetimiz var” açıklamasını yaptı.
Bakan Varank ise Tataristan’ın önemli bir petrol şirketinin burada yatırım yapma niyeti olduğunu söyledi.

GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, “İki ayrı ülkede yaşayan aynı milletin evladı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizleri Türkiye’ye, özellikle GEBKİM’e yatırıma bekliyoruz” dedi.

GEBKİM OSB anaokulu açıldı: Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un ziyareti kapsamında ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın temellerini attığı GEBKİM Anaokulu’nun da açılışı gerçekleştirildi. Varank, “Sanayi tesislerinde çalışanların, özellikle annelerin çocuklarını güvenli şekilde emanet edecekleri yerlerin olması önemli. Biz OSB içerisinde kreş ve anaokullarını destekliyoruz. GEBKİM Türkiye’ye örnek olabilecek bir OSB” dedi. Bakan Varank ile Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve katılımcılar, açılıştan sonra anaokulunu gezdi.

Yorumlar (0)