banner565

banner472

banner458

banner457

TOSB Zirvesi’nde küresel riskler mercek altına alındı

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ışığında sanayicilerin oluşturması gereken yol haritaları adına düzenlenen TOSB Ekonomi Zirvesi’nde küresel riskler, enflasyon ve kurda yaşanan gelişmeler ile birlikte sanayicilerin problemleri mercek altına alındı.

OSB 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:44
22720
TOSB Zirvesi’nde küresel riskler mercek altına alındı

TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “Şimdilerde enerji krizi yaşıyoruz, tedarik zinciri başlı başına bir problem. En önemli sorunlarımızın başında da maliyetlendirme var. Biz otomotivciler üretiriz, üretmek zorundayız. Bizim disiplinimiz bu” diye konuştu.
TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper Kanca, “Otomotiv sektöründe çip krizi bitti, diye düşünüyorduk, bitmedi. Araç alacak insanlar var ama Türkiye’de de yurt dışında da araç yok. Dolayısıyla üretim adetleri oynuyor. Dikkatli olmalıyız, ekonominin gidişatını iyi takip etmeliyiz. Önümüzdeki günler, hareketli günler olacak” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557