banner565

banner472

banner458

banner457

Türkçe Konuşan Girişimciler Adana’da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Dışişleri ve Ticaret Bakanlıkları işbirliğinde bu yıl 21.’si düzenlenen program kapsamında Adana’ya gelen ‘Türkçe Konuşan Girişimciler’, Adanalı sanayicilerle buluştu.

OSB 01.06.2019, 08:00 24.06.2019, 09:25
4922
Türkçe Konuşan Girişimciler Adana’da

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu, Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Almanya ve Rusya’da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ve Adanalı sanayicilerin katılımıyla düzenlenen tanıtım ve eşleştirme toplantısı, Adana Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
16 ülkeden 48 girişimci ile ADASO üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç şunları söyledi: “Türkçe konuşan girişimcilerimizle var olan gönül bağımızı, ticari ilişkilerde daha da ileri seviyelere taşımalıyız. Türkiye’nin sınırları dışındaki güçlerimiz olan sizler Türkiye ile ülkeleriniz arasında sağlam bir köprü oluşturuyorsunuz. Adana otomotivden tekstile, makineden gıda ürünlerine kadar çok geniş alanda önemli sanayi potansiyeline ve çeşitliliğine ve yıllık 2 milyar doları aşan ihracatıyla önemli üretim hacmine sahiptir.
Yapımı süren 4 yeni OSB ve 3 küçük organize sanayi sitesinin yanında global anlamda önemli yatırımcıların yer alacağı Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi ile önemli bir dönüşüm içerisindedir. Türkçe konuşan girişimcilerin de Adana’nın bu potansiyelinden yararlanmasından mutlu oluruz.”

Yorumlar (0)