banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında kurulan, Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi MOBİBOYA Ortak Kullanım Tesisi’nin açılışını yaptı.

OSB 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:53
28789
Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi açıldı

Bakan Varank, Avrupa Birliği ortaklığında yaklaşık 7 milyon avro yatırımla gerçekleşen mobilya ve metal boyama üssünün başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmelere önemli fırsatlar sunacağını belirtti. Kayseri’de açılışı yapılan eserlerin güncel yatırım tutarının yaklaşık 470 milyon lira olduğunu aktaran Bakan Varank, bunların arasında ORAN Kalkınma Ajansının desteklediği 15 milyon lira bütçeli 6 proje bulunduğunu bildirdi.
Bakan Varank şöyle devam etti: “MOBİBOYA projesiyle mobilya ekosistemini ileriye taşıyacak Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama altyapısını kurduk. Burada sıfır atık ve yüzde 100 verimlilik felsefesiyle yola çıkıldı. Tüm boyama işlemleri akıllı robotlarla ve programlanabilir makinelerle yönetiliyor. Ahşap, panel, MDF, sunta, metal, cam, fiberglass, otomotiv parçaları, tır brandaları, sandalye, masa ve pencere gibi ürünlerin boyama süreçleri tam otomatik makinelerle tamamlanıyor. 360 derece boya robotu ile konveyörler üzerinde taşınan malzemeler boyanabiliyor. Dijital baskı ünitesi ile ürünler üzerine yüksek kaliteli baskılar yapılabiliyor.”
Kayseri’ye 4. OSB: Kayseri-Sivas yolu Güneşli mevkisinde kurulması planlanan yeni OSB ile Kayseri’deki OSB sayısının 4’e çıkacağını aktaran Bakan Varank, “Yeni OSB’de hedefimiz, orta yüksek ve yüksek teknolojili üretim yapısına sahip yeni işletmeler ortaya çıkarmak. Buradaki yatırımlar tamamlandığında 38 bin vatandaşımıza daha istihdam imkanı sağlamış olacağız” diye konuştu.
Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB: Kayseri’de tarımsal üretimin daha da yaygınlaşması için modern teknolojik sera ve iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla Tarıma Dayalı Sera İhtisas OSB’nin kurulacağını belirten Bakan Varank, fizibilite çalışması tamamlanan OSB için ilk aşamada 81 milyon liralık yatırım yapılacağını dile getirdi. Söz konusu projenin tamamlanması ile Kayseri’nin gıda satış ve ihracatında yüzde 25 artış gerçekleşmesini beklediklerine işaret etti.

Yorumlar (0)