banner565

banner472

banner458

banner457

Yalova’ya Test ve Kalibrasyon Üssü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi ve TSE Test-Kalibrasyon Merkezi’nin temelini attı. Bakan Varank, 620 hektar büyüklüğündeki Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yeşil vizyonuyla yatırımlarını tamamladığında çevreci bir altyapıya sahip olacağını belirtti.

OSB 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:46
20689
Yalova’ya Test ve Kalibrasyon Üssü

Bakan Varank, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteğiyle hayata geçirilecek olan Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi’nde verilecek eğitimler sonucunda yılda yaklaşık 2 bin 800 kişinin istihdam edileceğini söyledi. “Burada ilk fabrikaların temelleri kısa süre önce atıldı. Bu yeşil vizyonu sayesinde şu anda bu inşaatı devam eden tesisler, daha az kaynak tüketen ve enerjiyi verimli şekilde kullanan yapılar şeklinde inşaatları devam ediyor. Binalar tamamladığında Türk Standardları Enstitüsü’nün yeşil bina sertifikasyonuna da buradaki tesisler sahip olacak.”
Bakan Varank, TSE Test-Kalibrasyon Merkezi’nin bölgede daha önce yapılamayan testlerin yapılmasına imkan sağlayacağını kaydetti: “Türkiye’de daha önce yapılmayan koltuk yanmazlık deneyleri bu merkezde gerçekleştirilecek. Burada senelik yaklaşık 20 bin test ve kalibrasyon hizmeti tüm sektöre verilecek. Bu merkezde firmalarımıza dönük yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve yalın dönüşüm alanlarında da danışmanlık hizmetleri verilecek. 14 milyon liralık bütçeyle hayata geçecek bu projenin 6 milyon liralık kısmını Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak biz karşılamış olacağız.”

Yorumlar (0)