banner565

banner472

banner458

banner457

Angola ile işbirliği fırsatları

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Angola Interconnected Business Toplantısı, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Angola Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Amadeu Nunes Leitao, DEİK Başkanı Nail Olpak, T.C. Luanda Büyükelçisi Alp Ay, Angola Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio’nun katılımlarıyla DEİK/Türkiye-Angola İş Konseyi Başkanı Abdullah Eriş’in moderatörlüğünde online platform üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda, gıda ve tekstil endüstrisi sektörlerinden 150 Türk ve Angolalı iş insanı bir araya geldi.

PAZAR/ÜLKE 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:46
27802
Angola ile işbirliği fırsatları

T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Türk ve Angolalı iş insanları arasındaki işbirliği için önemli bir potansiyel bulunduğunu, özellikle gıda, tarım, tekstil, enerji ve maden sektörlerinde işbirliği yapılabileceğini söyledi.
Angola Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Amadeu Nunes Leitao, Türkiye’nin stratejik bir ortak ve dost ülke olarak görüldüğünü, Angola’nın petrol ve gaz endüstrisine dayalı ekonomik yapısını çeşitlendirmeye çalıştığını, ülkeye Türk yatırımcıları, öncelikle tarım-gıda ve sanayi sektöründe yatırımları beklediklerini söyledi.
DEİK Başkanı Nail Olpak, 2022’ye kadar Angola hükümetinin telekomünikasyon, petrol endüstrisi, inşaat, enerji, taşımacılık ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren 195 firmayı özelleştirmeyi planladığını anlatarak, Türk iş dünyasına ülkede işbirliği yapma çağrısında bulundu.
T.C. Luanda Büyükelçisi Alp Ay, Angola Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jose Gonçalves Martins Patricio, DEİK/Türkiye-Angola İş Konseyi Başkanı Abdullah Eriş’in açılışta konuştuğu etkinlikte, gıda endüstrisi ve tekstil sektörlerinde Türkiye-Angola İşbirliği Panelleri, Luanda Ticaret Müşaviri Yasin Şeker moderatörlüğünde, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı E. Günhan Ulusoy, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Angola Fırıncılık ve Pastacılık Endüstrileri Birliği Başkanı (AIPPA) Başkanı Gilberto Simao, Angola Değirmencilik Endüstrileri (AIMA) Direktörü Edgar Rasgado, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Karasu, Angola Tekstil ve Konfeksiyon Endüstrileri Birliği (AITECA) Başkanı Luis Contreiras ve Angola Sanayiciler Birliği (AIA) Direktörü Carlos Miranda’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
banner557