banner565

banner472

banner458

banner457

Birleşik Krallık ile STA güncellenecek

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Londra’da İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirdi ve Birleşik Krallık ile serbest ticaret anlaşmasının güncellenmesine ilişkin müzakerelere başlandığını açıkladı.

PAZAR/ÜLKE 01.04.2024, 00:05 15.04.2024, 12:42
10691
Birleşik Krallık ile STA güncellenecek

Bakan Bolat, iki ülke arasındaki STA’nın yaklaşık 30 yıl önce kurulan Gümrük Birliği’ne dayandığını anımsatarak, anlaşmanın kapsamının sınırlı kaldığını ve ağırlıklı olarak sanayi mallarını kapsadığını ifade etti: “Güncelleme müzakerelerinin ilk turunu 10 Haziran haftasında Londra’da gerçekleştirmeye hazırız. STA’mızın güncellenmesi ve farklı alanlara genişletilmesinin ikili ticaretimizin artırılmasına ve çeşitlendirilmesine yardımcı olacağına ve ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve bağlara daha fazla katkıda bulunacağına inanıyorum.”
STA güncelleme müzakereleri neticesinde, anlaşmanın hizmet ticareti, yatırımlar ve ilave tarım tavizleri gibi alanları içerecek şekilde genişletilmesi, ayrıca yatay kurallar bakımdan kapsamlı hükümler içermesi hedefleniyor. Böylece Türkiye ve Birleşik Krallık’ın modern ekonomilerine hitap eden ve 21. yüzyıla uygun, güncel bir anlaşma modeline yönelik çalışma fırsatı oluşturulması planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner557