banner565

banner472

banner458

banner457

“Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması imzalanmalı”

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Tanzanya İş Forumu, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Endüstri ve Ticaret Bakanı Dr. Ashatu K. Kijaji, DEİK Başkanı Nail Olpak, Tanzanya Özel Sektör Kurumu İcra Direktörü Raphael Maganga, DEİK/Türkiye-Tanzanya İş Konseyi Başkanı Erdem Arıoğlu’nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

PAZAR/ÜLKE 01.05.2024, 00:04 30.04.2024, 23:00
657
“Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması imzalanmalı”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Ticaret hacmimizi ilk etapta 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Enerji, madencilik, ulaştırma, turizm, tarım, gıda, yenilenebilir enerji ile müteahhitlik sektörleri başta olmak üzere Türkiye-Tanzanya işbirliklerini genişletecek pek çok fırsat alanı bulunuyor” açıklamasını yaptı.
Bakan Bolat, “İş insanlarımızın daha güvenli ve sürdürülebilir bir yatırım ortamına kavuşmaları adına ülkelerimiz arasında Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması’nın imzalanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.
Devlet Başkanı Hassan, yatırımcılar için çok uygun politikaları olduğunu, teşvikler ve yatırım garantileri gibi pek çok avantaj sunduklarını söyledi.
Bakan Kijaji, “Özellikle Türkiye’nin imalat sektöründeki gücünden istifade etmeli ve tekstil gibi güçlü sektörlerinde iş birliği fırsatlarını dikkate almalıyız” dedi.
Olpak, Tanzanya’nın altyapısını güçlendirme perspektifi kapsamında Türk müteahhitleri için çok ciddi fırsat alanları sunulduğunu kaydetti.
Arıoğlu, iki ülke arasında güçlü ve sürdürülebilir bir ilişki gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)
banner557