banner565

banner472

banner458

banner457

Pekin’de küresel tedarik zinciri masaya yatırıldı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından, Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) işbirliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye-Çin İş Konferansı’ Pekin’de gerçekleştirildi.

PAZAR/ÜLKE 01.01.2024, 00:03 22.01.2024, 09:44
16148
Pekin’de küresel tedarik zinciri masaya yatırıldı

Çin Uluslararası Tedarik Zincirleri Fuarı kapsamında, ‘Ekonomileri Yatırım, Ticaret ve Tedarik Zinciriyle Birleştirmek” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe Pekin Büyükelçisi Dr. İsmail Hakkı Musa, DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Çin Çalışma Grubu Başkanı Korhan Kurdoğlu ile CCPIT Başkan Yardımcısı Li Qingshuang başta olmak üzere 250’den fazla Türk ve Çinli iş insanı katıldı.
Büyükelçi Musa; “İki ülke arasındaki ticaret hacmi son 20 yılda, 40 kat artarak 2022’de yaklaşık 45 milyar dolarlık bir rekora imza attı. 1200’ü aşkın Çinli şirket Türkiye’de, 100 kadar Türk şirketi de Çin’de kârlı faaliyetlerini sürdürüyor” bilgisini verdi.
Musa, “Çin’in dünya genelinde 160 milyar doları aşkın yatırımı bulunuyor. Türkiye’nin bu yatırımdaki payı ise beklentimizin altındadır. Bu çerçevede, Çinli iş insanlarının Türkiye’deki yatırımlarına hız kazandırmaları ve ihracat çalışmalarımızı kolaylaştırmaları en büyük beklentilerimiz arasındadır” dedi.
Qingshuang, gelecekte daha fazla kaliteli Türk ürününün Çin pazarına girmesine yardımcı olmak, Çinli şirketlerin Türkiye’de yatırım yapmasına ve iş kurmasına destek olmak için çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.
Kurdoğlu; “Çin’den gelecek know-how ile Türkiye’de dijitalleşme konusunda pek çok ortak proje hayata geçirebilir” dedi.

Yorumlar (0)
banner557