banner565

banner472

banner458

banner457

‘Akıllı KOBİ Platformu’nun ilk etkinliği gerçekleştirildi

TOBB ve Visa’nın, işini dijitalleştirmek isteyen KOBİ’leri, ihtiyaç duydukları teknolojik ürün ve hizmetleri sağlayan tedarikçilerle bir araya getirdiği Akıllı KOBİ platformunun ilk etkinliği gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.08.2022, 00:01 22.08.2022, 01:03
20644
‘Akıllı KOBİ Platformu’nun ilk etkinliği gerçekleştirildi

“Akıllı KOBİ ve KOBİ’lerin Geleceği” başlıklı oturumda yer alan TOBB Sanayi ve KOBİ Politikaları Müdürü Cahit Ceren, “Biz bu platformda teknoloji tedarikçileri ve KOBİ’leri buluşturuyoruz. Akıllı KOBİ’yi KOBİ’lerin dijital dönüşümü kapsamında lokomotif projemiz olarak görüyor, dijitalleşmek isteyen tüm KOBİ’lerimizi Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Platformu olan Akıllı KOBİ’ye üye olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
PayTR CEO’su Tarık Tombul ise “Dijitalleşme birtakım güvenlik problemlerini de beraberinde getirdi. Elektronik ortamda ödeme yapılırken sahtecilik önleme yazılımlarıyla sahtecilik işlemlerinin de engellenmesi gerekiyor. KOBİ’lerin, internet aracılığıyla bahsi geçen riskleri en aza indirmek ve özellikle de yetkisiz işlemlerin önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirleri alarak sistemlerinin güvenliğine ilişkin gerekli kontrolleri gerçekleştiren ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla çalışmaya özen göstermesi bu noktada stratejik bir önem taşıyor” bilgisini verdi.
HoloNext Kurucu & CEO’su Güven Çelikkaya ile Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil’in katılımıyla gerçekleşen panelde Güven Çelikkaya, “Metaverse pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar 476 milyar doları geçmesi bekleniyor. Özellikle e-ticaret ve perakende şu anda dünyada Metaverse teknolojilerine en çok yatırım yapılan sektörlerin başında geliyor” dedi.

Yorumlar (0)