banner565

banner472

banner458

banner457

Avrupa’da tedarik sorunlarının artması Türkiye için fırsat olabilir

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen ‘6. Enerji ve İklim Forumu: Yeşil Yüzyıl - Bugünü ve Geleceği Tasarlamak’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.04.2024, 00:01 15.04.2024, 12:28
10642
Avrupa’da tedarik sorunlarının artması Türkiye için fırsat olabilir

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) Başkanı Francesco La Camera, video konferansla katıldı. La Camera; “Yenilenebilir enerjinin, Paris Antlaşması’na uyum sağlayabilmesi için 2030’a kadar üç katına ve enerji verimliliğinin ise iki katına çıkarılmasının en gerçekçi rota düzeltme eylemi olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Siyaset bilimci, Yayıncı, BRENNUS Enstitüsü Danışmanı Ulrike Reisner, Avrupa’nın enerji politikalarını eleştirerek, AB’deki tedarik sorunlarının artmasının Türkiye gibi ülkeler için fırsat olabileceğini vurguladı.
SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, sürdürülebilir yakıtlara ilişkin, “Sürdürülebilir uçak yakıtı, jet yakıtı yerine gelecek ama şunu da unutmamamız lazım; ilk elektrikli araçların pilinin mevcudiyeti kadar onun büyüklüğü de önemli” dedi.
Enerjisa CEO’su Murat Pınar; “TOGG’un gelmesi, elektrikli araçlara olan ilginin artması, bizi elektrikli araçların şarj cihazları noktasında Avrupa’da üst sıralara taşıdı. Bu alanlarda yatırımlara devam etmek zorundayız” açıklamasını yaptı.
Zorlu Enerji CEO’su İ. Sinan Ak, şunları söyledi: “Elektrikli araçlar artıyor, Türkiye için bu stratejik bir ürün. Şu an 12 ülke civarında ekibimiz var, orada altyapı çalışmalarına başladık. 2030’a kadar 2 milyar Euro civarında yatırım yapmayı hedefliyoruz.”
RHG Enertürk Enerji Genel Müdürü Alpay Beyla; “Her 10 araca bir soket dediğinizde biz Türkiye’de 200 bin adet kamuya açık şarj noktasını sağlamış olacağız. Bu da 1.5-2 milyar dolarlık bir yatırım” bilgisini verdi.
Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, şunları aktardı: “10 yılda sektörün geldiği yer çok iddialı. Açık ara en fazla üreteceğiniz enerji güneş. Sahip olmamız gereken tek şey o teknolojiyi üretebilmek ve gökyüzü. 1 dolar yatırarak iki katını elde edebiliriz.”

Yorumlar (0)