banner565

banner472

banner458

banner457

Bahçıvan, “Türkiye ‘Orta Eğitim Tuzağı’ndan çıkmalı”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı, “Rekabet, Bilim ve Teknoloji Odaklı Dünyada Yeni Eğitim Modeli Vizyonunun Sanayimiz Açısından Önemi” ana gündemi ile gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.12.2018, 08:00 29.12.2018, 11:41
5401
Bahçıvan, “Türkiye ‘Orta Eğitim Tuzağı’ndan çıkmalı”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuk olarak katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bahçıvan, yeni çağın yeni mesleklerini etkili bir şekilde icra edebilecek nitelikli insan kaynağının nasıl yetiştirileceği sorusunun giderek büyük önem taşıdığını vurguladı. Sanayinin, eğitim sisteminin yetiştirdiği insan gücüyle çalıştığına dikkat çeken Bahçıvan, bu noktada yapılması gereken ilk şeyin “nitelikli eğitime bugünden başlayarak gereken önemi vermek” olduğunu belirtti. Türkiye’de orta gelir tuzağı gibi orta eğitim tuzağının bulunduğunu hatırlatan Bahçıvan, bunun ana nedeninin de insanları vasatlıkta birleştiren eğitim anlayışı olduğunu dile getirdi.
Yeni Eğitim Modeli çerçevesinde sanayicileri ilgilendiren hedeflerin başında ‘Mesleki ve Teknik Eğitim’ konusunun geldiğini de dile getiren Bahçıvan ‘Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları’nın itibarı artırılmalı, bu kurumlar yeniden yapılandırılmalıdır. Çünkü mesleki eğitim, bireysel olarak kişinin gelişimine, kurumsal olarak şirketlere, toplumsal olarak da ülkelerin kalkınmasında büyük rol oynar. Son yıllardaki gelişmelere baktığımızda, meslek liselerinin maalesef gençlerimiz tarafından yeteri kadar tercih edilmediğini görüyoruz” görüşünü aktardı.

Yorumlar (0)