banner565

banner472

Bilişime verilen destekler kaldıraç etkisi yaratacak

DEİK/Dijital Teknolojiler İş Konseyi, ‘Bilişim Sektörünün Yurt Dışına Açılımında Finansmanın Önemi: Bilişimin Yıldızları (E-Turquality) Destek Programı, Prefinansman ve Türk Eximbank Destekleri Tanıtım Toplantısı’nı, Ticaret Bakanlığı, Türk Eximbank ve İGE A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirdi.

REEL SEKTÖR 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:56
28768
Bilişime verilen destekler kaldıraç etkisi yaratacak

Toplantıya DEİK/Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı R. Erdem Erkul, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir Beyribey, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Bilişim, Yazılım ve İletişim Hizmetleri İhracatı Daire Başkanı Hürol Karlı, Türk Eximbank Pazarlama Direktörü Mehmet Efkan Bingöl, İGE A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz katıldı.
Dr. R. Erdem Erkul, “DEİK/Dijital Teknolojiler İş Konseyi olarak Türkiye’yi teknoloji merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.  Hürol Karlı, ihracat desteklerinin; ihracata hazırlık ve kurumsal kapasite oluşturması, sonra pazarlama ve pazarda tutundurulmasında, ve son olarak E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) programıyla uluslararası rekabetin artırılması için ileri düzeyde destekler olmak üzere 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Mehmet Efkan Bingöl, Türk Eximbank ve sağladığı desteklere ilişkin bilgi verdi. Kasım Akdeniz, İGE A.Ş.’nin toplam kredilerde ihracat kredilerinin payını artırmak ve ihracat kredilerinde ihracatçı KOBİ’lerin payını artırmak olmak üzere 2 temel amaca ulaşmak hedefiyle yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yorumlar (0)
banner557