banner565

banner472

banner458

banner457

‘Boğaziçi Çevre Ödülleri’ sahiplerini buldu

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü (BUEC) tarafından dergimiz KobiEfor medya/basın sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de düzenlenen, sunuculuğunu Nihan Aygen ve Murat Aygen’in üstlendiği ‘Boğaziçi Çevre Ödülleri’ gecesinde yılın çevreci kişileri ve kurumları ödüllerine kavuştu. Nil Karaibrahimgil BUEC Özel Ödülü’nü alırken; Demet Evgar da Yılın Çevreci Ünlüsü seçildi.

REEL SEKTÖR 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:57
28806
‘Boğaziçi Çevre Ödülleri’ sahiplerini buldu

Ödül töreninin açılışında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü (BUEC) Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Yurtseven, “18 farklı kategoride 58.208 halk oyu ve jüri oylarıyla belirlenen Boğaziçi Çevre Ödülleri’nde bu alanda fark yaratan ve topluma örnek olan çalışmaları onurlandırmak ve kamuoyunda görünür kılmak istedik” dedi. Yurtseven, 60 yıllık tarihinde milyonlarca öğrencinin hayatına dokunmuş BUEC’in teknolojiden kariyere sosyal sorumluluktan sürdürülebilirliğe çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürdüğünü ve daha sürdürülebilir bir yaşam için bugünden adım atılması gerektiğini aktardı: “Eğer biz bir elmanın tadını, yunusun sesini, yağmurun ferahlığını sonraki nesillere hikayelerle anlatmak istemiyorsak bu bilinci bugünden kazanmamız gerekiyor.” Boğaziçi Çevre Ödülleri Ekibi Başkanı Sanem Karabıyıklı, çevre ve doğanın kendini iyileştirmesine yardım etmek için başlatılan çalışmaların duyurulmasına katkı sağlamak için ikinci kez bu geceyi düzenlediklerini söyledi.
2022 Boğaziçi Çevre Ödülleri kazananları şöyle: Yılın Çevreci Mobil Uygulaması-Çöpü Sıfırla. Yılın Çevreci Ürünü-Green Petition. Yılın Çevreci Sivil Toplum Kuruluşu-ÇEVKO. Yılın Çevreci Start-Up’ı-Plant Factory. Yılın Çevreci Projesi-Türkiye İş Bankası “Geleceğe Orman”. Yılın Çevreci İçerik Üreticisi-Yeşilist. Yılın Yeşil Kampüse Sahip Şirketi-Arçelik. Yılın Yenilenebilir Enerji Şirketi-Biolive. Yılın Çevreci Otomotiv Markası-Toyota. Yılın Çevreci Üniversitesi-İstanbul Teknik Üniversitesi. Yılın Çevreci Yerel Yönetimi-Maltepe Belediyesi. Yılın Çevre Fotoğrafçısı- Şebnem Coşkun. Yılın Atık Yönetimini En İyi Yapan Şirketi-Akademi Çevre. Yılın Geri Dönüşüm Projesi-H&M “Kıyafet Toplama Girişimi”. Yılın Hayvan Dostu Projesi-“Kafessiz Türkiye”. Yılın Çevreci Medya Kurumu-Habitat TV. Yılın Çevreci Ünlüsü-Demet Evgar. Yılın Çevreci Markası-Anadolu Efes. BUEC RePG Teşvik Ödülü-İnanç Mechatronics Club. BUEC Özel Ödülü-Nil Karaibrahimgil.

Yorumlar (0)