banner565

banner472

banner458

banner457

Dijital Dönüşüm Merkezi’ne seçilen KOBİ sayısı 150 oldu

Dönüşümün yol haritasını KOBİ’ler ile birlikte oluşturma hedefiyle kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi’ne (DDM) başvurular tamamlandı.

REEL SEKTÖR 01.12.2019, 07:37 26.03.2021, 13:12
9947
Dijital Dönüşüm Merkezi’ne seçilen KOBİ sayısı 150 oldu

KOBİ’lerden gelen yoğun talep üzerine projeye dahil edilecek KOBİ sayısı 120’den 150’ye yükseltildi. Proje kapsamında üretim, iç yönetim ile pazarlama ve satış süreçlerine odaklanan 3 ana başlıkta hizmet alacak KOBİ’ler için Dijitalleşme Yol Haritası hazırlanacak. Ekonominin can damarı KOBİ’leri gelecekle buluşturmak amacıyla Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geliştirilen DDM Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2018 Yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destekleniyor.
Metal, gıda, elektrik-elektronik, finans, turizm, kimya, otomotiv, enerji, tekstil sektörlerinden KOBİ’lerin başvurduğu DDM, seçim kriterlerinde engelli çalışan ve kadın çalışan oranına veya kadın yöneticileri olan KOBİ’leri önde tutuyor.  DDM kapsamında ücretsiz ve tüm şirketlere açık olarak gerçekleştirilen Dijital Sohbetler etkinliği, dijital okuryazarlığa katkı sağlamayı ve KOBİ’lerin ihtiyaçlarına ışık tutmayı amaçlıyor. DDM Projesi süreçlerinde bugüne kadar 40 TeknoKOBİ-KOBİ görüşmesi gerçekleştirilirken bu kapsamda 40 firma yetkilisine DDM’nin yapısı aktarıldı ve KOBİ’lerin ihtiyaçları daha ayrıntılı analiz edildi. DDM’nin KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlediği mentörlük görüşmeleri kapsamda ise bugüne kadar iki mentorluk etkinliği düzenlenirken, 26 KOBİ ve 14 mentor ile toplam 64 görüşme gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)