banner565

banner472

banner458

banner457

“Döngüsel ekonomiye geçiş kaçınılmaz”

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği-SKD Türkiye, Denizli Sanayi Odası işbirliği ve Avrupa Birliği Delegasyonu destekleriyle hayata geçirilen Sanayide Yeşil Dönüşüm Buluşmaları’nın ilki Denizli’de düzenlendi.

REEL SEKTÖR 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 12:30
16638
“Döngüsel ekonomiye geçiş kaçınılmaz”

Etkinlikte, sanayicilerin yeşil dönüşüm yatırımlarını teşvik edecek finansman kaynaklarına nasıl erişebileceklerinin paylaşılmasının yanı sıra KOBİ’lerin sürdürülebilirlik yolculuklarına kılavuzluk yapması için SKD Türkiye ve Escarus işbirliğinde hazırlanan Sürdürülebilir İş Rehberi de tanıtıldı.
SKD Türkiye Başkanı Ebru Dildar Edin, “Şirketlerimizin küresel rekabet gücünü artırması ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için döngüsel ekonomiye geçişi kaçınılmaz” diye konuştu. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim; “Sanayicimizi ve ihracatçımızı bu geçiş döneminde de yeni yükümlülüklere hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı ve Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı Virve Vimpari şunları söyledi: “Birçok Avrupalı ve Türk KOBİ, örneğin; makina, otomotiv ve tekstil sektörlerinde aynı değer zincirlerini paylaşmaktadır. Bu entegrasyon, güçlü ticari ve ekonomik ilişkilerimizin bir kanıtıdır.”

Yorumlar (0)