banner565

banner472

Elektrikli araçlar için platform hizmeti: Charging Hub

Enerjisa Üretim, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek binek, SUV, hafif ticari ve ağır ticari segmentlerdeki elektrikli araçlar ve farklı şarj tedarikçileri için ortak buluşma noktası Charging Hub’ı kuruyor ve aynı zamanda şarj tedarikçilerinin yeşil elektrik tedariğindeki güvencesi oluyor. 

REEL SEKTÖR 01.04.2024, 00:01 15.04.2024, 12:30
10634
Elektrikli araçlar için platform hizmeti: Charging Hub

Projenin teknoloji ortağı Huawei, geliştirdiği 720 kw’lık FusionCharge sıvı soğutmalı yüksek hızlı güç ünitesiyle ultrahızlı şarj imkanı sağlayacak. İş ortağı Zebra Elektronik dağıtıcılarıyla araçlar hızlı şarj edilebilecek. Sektördeki en hızlı şarj imkanını sunan, farklı markalara ait şarj cihazlarını tek bir platformda buluşturan Charging Hub’ın çatısı tamamen güneş panellerinden oluşacak, kendi enerjisini üreten bir model olarak öne çıkacak. Enerjisa Üretim, Charging Hub için yenilenebilir enerji santrallerinde üretilen elektrikten yeşil enerji sertifikası da sağlayacak.
İstanbul Ataşehir’de başlayan pilot çalışmanın, öncelikle Enerjisa Üretim’in rüzgar santrali yatırımlarının bulunduğu bölgeler ve şehirlerde yaygınlaşması planlanıyor. Yeni kurulacak Charging Hub’lar, müşterilere market, cafe ve dinlenme alanı gibi sosyalleşebilecekleri alanlar da sunacak.
Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, lansmanını gerçekleştirdikleri Charging Hub’ın, tüm şarj istasyonları için bir buluşma noktası olma özelliği taşıdığını vurgularken; Huawei Türkiye Dijital Enerji İş Grubu Genel Müdürü Gavin Zhao, Türkiye’nin ilk Charging Hub’ını duyurmanın heyecanını yaşadıklarını, Zebra Elektronik CEO’su Berkay Somalı ise Zebra Elektronik’in yeni ürünü Boost-e Yüksek Hızlı Şarj Cihazı’nın bu projeyle sahalarda yerini alacağını belirtti.

Yorumlar (0)
banner557