banner565

banner472

banner458

banner457

Figopara ve İş Bankası’ndan stratejik işbirliği

Figopara, İş Bankası’nın iştiraki Softtech’in açık bankacılık ürünleri TekCep ve TekPOS’u satın aldı. Bu satın almayla Figopara’nın ticari müşterileri fatura verilerinin yanı sıra bankacılık verilerini de görerek, nakit akışlarını doğru şekilde yönetebilecek. Ayrıca kredi limitlerini en güncel veri ile anlık olarak tespit edebilecek.

REEL SEKTÖR 01.02.2024, 00:01 23.02.2024, 12:31
16661
Figopara ve İş Bankası’ndan stratejik işbirliği

Figopara Kurucu Ortağı ve CEO’su Koray Bahar; “Ticari işletmelerin finansal süreçlerini ileriye yönelik tahminleriyle görebileceği, günlük ve güncel olarak finansal datalarını tek bir platformda görüntüleyebileceği ‘Finans Uygulaması’ olmak istiyoruz” dedi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran; “Finteklerin ve bankaların birbirinden öğreneceği çok şey bulunduğunu; doğru ortaklıklarla, işbirlikleriyle, servis bankacılığıyla bankaların ve finansal teknoloji şirketlerinin birlikte büyüyeceği bir ortam oluştuğunu düşünüyorum” diye konuştu.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sabri Gökmenler; “KOBİ’lere hizmet etmesi planlanan bu uygulamaların değer katacak şekilde Figopara tarafından kullanılmasının, aynı zamanda önümüzdeki yıllarda unicorn olma hedeflerine de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı.
Figopara Kurucu Ortağı ve CSO’su Bulut Arukel, şunları söyledi: “Açık bankacılık ile bugün Türkiye ekosisteminde ticari işletmelerin ay sonu projeksiyonu ve yıl sonu projeksiyonunu yaparak trend analizi ile hiç olmayan bir data havuzundan datayı çekip gerçek zamanlı ve doğru kredi limiti ve oranına ulaşmasına aracılık edeceğiz.”

Yorumlar (0)